Pendik'te atık yağlar dönüştürülüyor

Ev ve iş yerlerinde toplanan atık yağlar belirli noktalardaki atık yağ bidonlarına atılarak geri dönüştürülüyor.

banner279
12 Nisan 2021 Pazartesi 14:47
Pendik'te atık yağlar dönüştürülüyor

Pendik Belediyesinin düzenli olarak her yıl sürdürdüğü projede binlerce ton atık yağ ekonomiye kazandırılıyor.

Pendik Belediyesi çevreyi korumak ve geri dönüşümü yaygınlaştırmak adına düzenli olarak atık toplama projeleri yürütüyor. Bu bağlamda doğru geri dönüşümü destekleyen Pendik Belediyesi, ilçe genelinde doğaya verilen zararı en aza indirgemek için Atık Yağ Toplama Projesinde tekrar kullanılamayan bitkisel atık yağları toplayarak vatandaşlarda farkındalık uyandırmayı amaçlıyor. Ev ve iş yerlerinde biriken atık bitkisel yağlar belirlenen noktalarda toplanıyor. Atık yağlar muhtarlıklarda bulunan bidonlarda biriktirildikten sonra ekiplerce geri dönüşüm merkezlerine gönderiliyor. Özel konteynırlara boşaltılan atık yağlar daha sonra çeşitli işlemlerden geçerek ekonomiye geri kazandırılıyor.

Geri Dönüşüme Belediyeden Destek

Yapılan araştırmalara göre Türkiye’de yılda 30 milyon tona yakın evsel atık oluşuyor. Bu atıklardan bitkisel yağlar hem içme sularını kirletiyor hem de deniz, akarsu ve göllere ulaştığında burada bulunan kuş ve balık gibi birçok canlı türüne zarar veriyor. Bunun önüne geçmek için çevre dostu Pendik Belediyesi pek çok atık dönüştürme projesi yürütüyor. Geri dönüşümü sağlanan atıklar doğayı korumakla kalmayıp ekonomiye de katkı sağlıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287