Şehitlerimizin İsimleri Belli Oldu

İstanbul Beşiktaş'taki hain terör saldırısında 30 polis, 7 sivil ve henüz kimliği belirlenemeyen 1 kişi hayatını kaybetti. Türkiye'nin farklı illerinden polis olarak gelen Beşiktaş şehitlerimiz için 1 günlük milli yas ilan edildi. Hatay, Malatya, Van, Bursa, Samsun, Şanlıurfa, Çorum, Ankara doğumlu şehitlerimiz var.

banner279
12 Aralık 2016 Pazartesi 10:47
Şehitlerimizin İsimleri Belli Oldu

İstanbul Beşiktaş Vodafone Arena Stadı yakınlarında gerçekleşen terör saldırısında şehit olanların isimleri açıklandı. İşte şehit isimleri ve memleketleri

Şehit olan Emniyet personelinden bazıları:

Adem Oğuz, Hasan Bilgin, İlker Uylaş, Kadir Yıldırım, Vefa Karakurdu, Metin Düzgün, Ali Aksoy, Mehmet Atıcı, Adem Serin, Durmuş Öcal, Mustafa Öztürk, Yasin İke.

Adem Oğuz'un cenazesi Adana'ya, Hasan Bilgin ve Vefa Karakurdu'nun cenazesi Zonguldak'a, Metin Düzgün'ün cenazesi Konya'ya, Ali Aksoy'un cenazesi Manisa'ya, Mehmet Atıcı'nın cenazesi Adana'ya, Adem Serin'in cenazesi Gaziantep'e, Durmuş Öcal'ın cenazesi Isparta'ya, Mustafa Öztürk'ün cenazesi Samsun'a, Yasin İke'nin cenazesi Kayseri'ye gönderilecek. Kadir Yıldırım'ın cenazesi ise İstanbul'da defnedilecek.

Yaralı Emniyet personellerinden bazıları:

Alper Erdem, Celal Hicret Karyağdı, Ümit Erdem, Turgut Topaloğlu, Miraç Kutlu, Kayhan Şaban, Taner Fındık, Abdullah Kağan Karabulut, Harun Coşkun, Necmettin Yüksel, Mehmet Yılmaz, Bünyamin Çapan, Yavuz Keklik, Emre Albayrak, Yakup Kadri Yeniçeri, Murat Oğuz, Muharrem Bayrak, Veli Ahmet Güney, Ergin Köküm, Eray Özdoğan, Mesut Darakçı, İsmail Altun, Cengiz Yıldırım, Emrah Torun, Erdem Bozkurt Ekmen, Kadir Ağıl, Ersan Tokgöz, Mehmet Barış Uzun, Özkan Özgül, Ali Osman Pekin, Müslüm Köseoğlu, Serhat Kaya, Burhan Güldü, Ali Çelik, Umut Ulu, Doğan Çolak, Mehmet Kurt, Muhammet Sığın, Fuat Malcı, Ali Kaçmaz, Serhat Kara, Eren Yücel, Şakir Aslan, Hakan Demir, Hüseyin Düşün, Okan Daştan, Uğur Karakaya, Hasan Durmuş, Murat Çolak, Ahmet Polat, Hayrullah Bereket, Hüseyin Yılmaz, Mehmet Kılıçoğlu, Yavuz Selim Şahin, Abdülcebbar Eskici, Bilal Kangül, Hakan Akdaş, Musa Toker, Ali Yüksel, Mahir Sağdıç, Erhan Genç, Şerafettin Buğra Dursun, Murat Akmeşe, Erdal Yanteri, Ali Karışık, Murat Memiş Türkoğlu, Gökhan Kabakçı, Mert Nur Balık, Mehmet Ceylan, Uğur Metin, Can Aydın, Fatih Yıldız, Tayfun Zanlıer, Ömer Yiğit, Tugaycan Kızılırmak, Fatih Kurt, Hasan Yiğit, Ahmet Kalaycı, Mehmet Enes İzci, Salih Rıza Ozanyıldız, Serkan Baki, Yasin Karakuş, Selman Güven, Mustafa Kemal, Hasan Akkaş, Ali Karışık, Bilal Kangün, Samet Ardahan.

Yaralı sivil vatandaşlar:

Cemil Yılmaz Molu, Güner Acar, Mehmet Şenel, Turan Esin, Mustaha Haluk Altmış, Alize Çekici, Haydar Kıran, Turan Esin, Mustafa Yüce

Beşiktaş'taki Vodafone Arena Stadı'nın hemen yanında dün gece teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan polislerden 27 yaşındaki İlker Uylaş'ın Hatay'daki baba evine ateş düştü. Merkez Antakya İlçesi'nde oturan, Hatay Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bekçi olan baba Behçet Uylaş'a, oğlunun şehit haberi emniyet görevlileri tarafından verildi. 7 yıllık polis memuru olan oğlunun şehit haberini alan annesi Havva Uylaş fenalık geçirdi. Acı haberi aldıktan sonra güçlükle ayakla durabilen şehidin babası Behçet Uylaş da yakınları tarafından teselli edilmeye çalışıldı. 4 aylık evli olan şehit İlker Uylaş'ın ailesinin oturduğu sokağa Türk bayrakları asıldı. Ağabeyi de kendisi gibi polis memuru olan İlker Uylaş'ın Hatay Asri Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verileceği açıklandı.
 

İstanbul'daki saldırıda şehit düşenlerin isimleri

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürü Vefa Karakurdu

2 ÇOCUK BABASI
Babası da emekli emniyet müdürü olan Karakurdu’nun 2008 yılında kardeşi de trafik kazasında hayatını kaybetmiş. Evli olan şehit polis müdürü, 2 çocuk babasıydı.

Şehit ateşi Şanlıurfa'ya düştü

Saldırıda şehit olan polis memurlarından Süleyman Sorkut'un Diyarbakır'da ikamet ettiği ve Şanlıurfa'nı n Siverek ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Bugün havayoluyla Diyarbakır'a getirilecek olan şehidin cenazesinin saat 14.00'de düzenlenecek törenin ardından Siverek Şehitliği'ne defnedilecek. Temmuz 2016'da polis memuru olarak göreve başlayan Süleyman Sorkut'un ağabeyi Yunus Ferhat Sorkut'un ise Didim Cumhuriyet Savcısı olduğu öğrenildi.

4 çocuğun en küçüğüydü

Vodafone Arena Stadı'nın yakınlarında düzenlenen bombalı saldırıda yaralanan Çevik Kuvvet Polisi Okan Doğan, dün akşam İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede şehit oldu. Şehit Polis'in Malatya'nın Battalgazi İlçesi Selçuklu Mahallesi'ndeki baba ocağına acı haber ulaştı. Acı haberi alan şehidin yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin yakınları babaevine dev bir Türk Bayrağı astı. Mahallede bulunanlar da evlerine bayraklar astı. Malatya'nın Yazın İlçesi nüfusuna kayıtlı, 2 yıldır polis olarak görev yaptığı, bekâr olduğu öğrenilen ve ailesinin 4 çocuğunun en küçüğü olan şehit Okan Doğan'ın babası Yusuf ve Nadriye Doğan oğullarının şehit düştüğünün haberini aldıktan sonra bu sabah İstanbul'a gittiği belirtildi. Çevik kuvvet polisi Okan Doğan'ın cenazesinin yarın Malatya'da ikindi namazı ardından toprağa verilecek.
 


Dün yapılan bombalı saldırıda şehit polislerden birisi de Samsunlu polis memuru Mustafa Öztürk'tü. Şehit Öztürk'ün Çarşamba İlçesi Sarıcalı Mahallesi Yunus Emre Caddesi'nde bulunan baba evine acı haberi ulaştı. Samsun'un Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ramazan Ünal, İlçe Emniyet Müdürü Tuncer İğneli, şehit Öztürk'ün baba evine giderek annesi Nurcan ve babası Ahmet Öztürk'e acı haberi verdi. Evlatlarının şehit haberini alan acılı anne ve baba gözyaşlarına boğuldu. Bekar olan Mustafa Öztürk'ün 2.5 yıllık polis olduğu belirtilirken kardeşinin de Trabzon Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde öğrenci olduğu ifade edildi.

3 ay önce göreve başlamıştı

Beşiktaş'taki Vodafone Arena Stadı'nın hemen yanında dün gece teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan polislerden 27 yaşındaki Soner İdil'in memleketi Van'a da ateş düştü.

Dün gece Beşiktaş- Bursaspor maçının sona ermesinden sonra meydana gelen bombalı terör saldırısında 30'u polis 38 kişi şehit oldu. Vanlı polis Soner İdil de şehit düşen polislerin içinde yer aldı.
Şehit polis memuru Soner İdil'in Van'ın Çatak İlçesi nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi. Bekar olan İdil'in 3 ay önce göreve başladığı ve ailesinin şehidin cenazesini almak için İstanbul'a gittiği belirtildi.
 


İstanbul Beşiktaş'taki Vodafone Arena Stadı'nın hemen yanında dün gece teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan polislerden 21 yaşındaki Mehmet Zengin'in memleketi Çorum'a ateş düştü.

Çorum'un Sungurlu İlçesi Güvendik Köyü nüfusuna kayıtlı olduğu ifade edilen şehit Mehmet Zengin'in ailesinin Ankara'da yaşadığı kaydedildi. Şehit Zengin'in Çorum'da bulunan akrabaları ise acı haberi aldıktan sonra hüzne boğuldu.

21 yaşında Tıp öğrencisiydi

İstanbul Beşiktaş'ta Vodafone Arena Stadı yakınında gerçekleştirilen bombalı saldırıda şehit olanlar arasında, Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Sinoplu 21 yaşındaki Berkay Akbaş'ın da bulunduğu belirtildi. Akbaş'ın arkadaşlarıyla birlikte hafta sonunda gezmek için İstanbul'a gittiği kaydedildi.

CHP Sinop merkez ilçe eski başkanı inşaat mühendisi Salim Akbaş ile Zeynep Akbaşçiftinin çocukları Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi 1'inci sınıf öğrencisi Berkay Akbaş, hafta sonu gezmek için arkadaşlarıyla birlikte Ankara'dan İstanbul'a gitti. Dün gece arkadaşlarıyla birlikte içinde bulunduğu otomobilin Vodafone Arena Stadı'nın önünden geçişi sırasında, stat yakınındaki çevik kuvvet ekiplerine yönelik bombalı saldırı yapıldı. Otomobilde vücuduna parça isabet eden Akbaş, ağır yaralandı. Akbaş, ambulansla kaldırıldığı hastanede şehit oldu.
 

İstanbul'daki hain saldırıda şehit olan Çevik Kuvvet polislerinden Yasin İke'nin memleketi Kayseri'ye acı haber ulaştı. Dün akşam Beşiktaş-Bursaspor maçı sonrasında meydana gelen hain saldırıda şehit olan 38 kişiden birinin Kayseri doğumlu 23 yaşındaki polis memuru Yasin İke olduğu belirlendi. Şehit polisin Kayseri'deki ailesine acı haber bu sabah ulaştı. Acı haberi alınca fenalaşan Yasin İke'nin anne ve babası Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Şehit Emniyet Müdürü Karakurdu ile ilgili acı detay

Beşiktaş'ta dün gece çevik kuvvet ekibine yönelik düzenlenen bombalı saldırı sonucu şehit düşen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürü Vefa Karakurdu'nun cenazesinin memleketi Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde defnedileceği öğrenildi. Şehit Emniyet Müdürü Vefa Karakurdu'nun babası Erdal Karakurdu'nun da oğlu gibi emniyet müdürü olduğu ve yaklaşık 15 yıl önce emekliliğe ayrıldığı ifade edildi. 2 çocuk sahibi emekli Emniyet Müdürü Erdal ve Sabriya Karakurdu çiftinin şehit olan oğulları Emniyet Müdürü Vefa Karakurdu'nun kardeşi Sabri Ferda Karakurdu'nun da 2008 yılında Ereğli ilçesine bağlı Gülüç beldesinde geçirdiği trafik kazası sonucu 3 arkadaşı ile birlikte hayatını kaybettiği öğrenildi. Karadurdu'nun saldırıdan hemen önce, "Bin 500 Bursalı geldi ama bak olaysız bitti" dediği ortaya çıktı.

1 ay sonra nişanlanacaktı

İstanbul Beşiktaş'taki terör saldırısında şehit olan Çevik Kuvvet polislerinden Adem Serin'in Gaziantep'teki ailesine acı haber verildi. Şehidin bir ay sonra nişanlanacağı öğrenildi. İstanbul Beşiktaş'teki terör saldırısında şehit olan Adem Serin'in acı haberi, Gaziantep'in Şehitkamil ilçesine bağlı Eyüp Sultan Mahallesi 38. Cadde'de oturan ailesine verildi. Acı haber üzerine Şehitkamil Belediyesinde temizlik işçisi olarak çalışan baba Adem ve anne İsminur Serin gözyaşlarına boğuldu. Yaklaşık 4 yıldır İstanbul'da görev yapan Adem Serin'in yeni sözlendiği ve 1 ay sonra nişan yapmaya hazırlandığı öğrenildi.

6 aylık bebeği vardı

Adana'nın Aladağ ilçesi Gıcak Mahallesi nüfusuna kayıtlı olan 6 yıllık polis memuru 31 yaşındaki Adem Oğuz, ilk görev yeri olan İstanbul'da düzenlenen bombalı saldırıda şehit oldu. Şehidin Belediye Evleri Mahallesi'ndeki babaevinde acı haberi alan annesi Yeter Oğuz, fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.

Şehit polis memuru Adem Oğuz'un Belkıs Oğuz ile 1,5 yıl önce evlendiği ve Fatih Selim adlı 6 aylık bir oğlu olduğu öğrenildi. 5 kardeş içinde tek erkek evlat olduğu öğrenilen şehit polisin Türk bayrağı asılan tek taklı babaevine yakınları ve komşuları taziye için akın etti.
 

Akhisar'a şehit ateşi düştü

Beşiktaş'taki Vodafone Arena Stadı'nın hemen yanında dün gece teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan polislerden 26 yaşındaki Ali Aksoy'un memleketi Manisa'nın Akhisar İlçesi'ne ateş düştü. Akhisarlı polis Ali Aksoy'un da şehit düşen polislerin içinde yer aldığı bildirildi. İstanbul Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli, 3 yıllık polis olan Ali Aksoy'un ailesi, teşhis için bu sabah İstanbul'a gitti. Anne Medine Aksoy ve çiftçi baba Ömer Aksoy'un Akhisar'ın Sarıçalı Mahallesi'nde oturduğu öğrenildi.
 

5 aylık polisti

Beşiktaş'taki Vodafone Arena Stadı'nın hemen yanında dün gece teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan polislerden 5 aylık polis memuru 21 yaşındaki Durmuş Öcal'ın acı haberi memleketi Isparta'ya ulaştı.

Şehit polis memuru Durmuş Öcal'ın Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olduktan sonra 8 Temmuz 2016 tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde göreve başladığı kaydedildi. Bekar olan Durmuş Öcal'ın 2 kardeşinin bulunduğu belirtildi.
 

Son paylaşımı Caner olmuştu

İstanbul Dolmabahçe'deki Beşiktaş Vodafone Arena'nın yanında gerçekleştirilen ve 29 kişinin şehit olduğu terör saldırısında kulübün lisanslı ürünlerini satan Kartal Yuvası'nın çalışanlarından Tunç Uncu, hayatını kaybetti.
Şehit Uncu, Beşiktaşlı futbolcu Caner Erkin ile çektirdiği bir fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

"Hep şehit olmak istiyordu"

İstanbul'daki terör saldırısında şehit olanlar arasında 7 ay önce polis olan Oğuzhan Duyar da vardı.
Anne Nurhan Duyar, oğlunun polisliği sevdiğini ve hep şehit olmak istediğini belirterek, "Biz her zaman dimdik ayaktayız." dedi. Şehit oğlunun cenazesini teslim almak için Adli Tıp Kurumuna gelen Nurhan Duyar, oğlunun 7 ay önce polis memuru olduğunu söyledi.
 

İstanbul'da düzenlenen terör saldırısında şehit olan polis memuru Hamdi Dikmen'in Malatya'daki babaevine acı haber ulaştı.

Şehit Dikmen'in Battalgazi ilçesi Alişar Mahallesi'ndeki baba ocağına giden yetkililer, sağlık ekipleri eşliğinde acı haberi anne Elif ve kardeşleri Nevzat ile Bekir Dikmen'e verdi. Şehidin ailesinin yaşadığı eve ve mahalleye Türk bayrağı asıldı.

Babası Abuzer Dikmen'in 15 yıl önce vefat ettiği ve bekar olduğu öğrenilen şehidin, yaklaşık 3 aydır İstanbul'da görev yaptığı öğrenildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287