Vali Gül ve Öğrenciler, Yanan Ormanda Fidanları Toprakla Buluşturdu

İstanbul Valiliği koordinasyonunda, ilimizde 2023 yılında çıkan orman yangınlarında zarar gören toplam 49 hektarlık ormanlık alan için ağaçlandırma çalışmalarına başlandı.

banner279
09 Kasım 2023 Perşembe 10:46
Vali Gül ve Öğrenciler, Yanan Ormanda Fidanları Toprakla Buluşturdu

İstanbul Valiliği koordinasyonunda, ilimizde 2023 yılında çıkan orman yangınlarında zarar gören toplam 49 hektarlık ormanlık alan için ağaçlandırma çalışmalarına başlandı. 34 bin 500 fidanın toprakla buluştuğu ilk ağaçlandırma çalışması, 26 Temmuz’da 21,6 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü Beykoz’da İstanbul Valisi Davut Gül ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Anadolu Feneri Mahallesi Ormanlık Alanı’ndaki programa; Vali Yardımcısı Cengiz Karabulut, Orman Bölge Müdürü Celal Pir, Beykoz Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür, il ve ilçe protokolü, il müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başlayan programda Vali Gül, Beykoz Belediye Başkanı Aydın ve Orman Bölge Müdürü Pir, birer konuşma yaptı.

“İSTANBUL’UMUZDA 2023 YILINDA YANAN ORMANLARIN TAMAMINI AĞAÇLANDIRILMIŞ OLACAĞIZ”

Vali Gül, “Bugün, tarihi bir güne tanıklık ediyoruz. Türkiye Yüzyılı’nın ilk ormanını öğrencilerimizle birlikte dikmiş olacağız. Bu ormanlık alan, bu sene içerisinde maalesef yangın sonucu yanan bir alanımız. Orman teşkilatımız, her yıl yanan ormanları tamamlayarak milletimize ve devletimize kazandırıyor. Bu alan İstanbul’daki yanan ormanların yüzde 45’ini oluşturuyor. İstanbul’umuzda 2023 yılında yanan ormanların tamamını ağaçlandırmış olacağız.” ifadelerini kullandı.

“ÖĞRENCİLERİMİZ DOĞA SEVGİSI OLMAK ÜZERE BÜTÜN FAALİYETLERİN İÇERİSİNDE OLACAK”

Vali Gül konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “İstanbul’umuzda her okulumuzda öğrenci meclislerimizi kurduk. Her sınıfta 2 temsilcimiz var. Öğrencilerimiz, başta doğa ve ağaç sevgisi olmak üzere, sosyal bütün faaliyetlerin içerisinde olacak. Pandemi, bize aldığımız bir nefesin ne kadar kıymetli olduğunu öğretti. Dörtte üçü ormanlarla kaplı Beykoz gibi olan ilçelerimizi muhafaza etmemiz ve korumamız hepimizin birinci görevidir. Orman teşkilatımıza, her kademesinde görev alan öğretmenlerimize, idarecilerimize, öğrencilerimize, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Dikimin hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287