Vali Yerlikaya, Çatalca’da Ayçiçek Hasadına Katıldı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Muratbey Mahallesi’ndeki ayçiçek tarlasında biçerdöver kullanarak hasat gerçekleştirdi.

banner279
15 Eylül 2020 Salı 13:10
Vali Yerlikaya, Çatalca’da Ayçiçek Hasadına Katıldı

Muratbey Mahallesi’ndeki ayçiçek tarlasında biçerdöver kullanarak hasat gerçekleştiren İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Vali Ali Yerlikaya, mesai saatleri ile ilgili düzenleme için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Çatalca’da gerçekleştirilen ayçiçek hasadına İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Çatalca Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, İlçe Tarım Müdürü Kadir Güngör, Ziraat Odası Başkanı Seyit Çetin, Yağlı Tohumlar Birliği Başkanı Hüsmen İlmen, Muratbey Mahalle Muhtarı Ceyhun Koç ve çiftçiler katıldı.

Muratbey Mahallesi’ndeki ayçiçek tarlasında biçerdöver kullanarak hasat gerçekleştiren Vali Yerlikaya, ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Vali Yerlikaya, geçen yıl da Çatalca’da ayçiçek hasadına katıldığını belirterek “Öncelikle hasadımız bereketli olsun, Cenab-ı Allah’ın bereketi hep bizimle olsun diyoruz, dua ediyoruz. Gayet güzel bir rekoltemiz olduğunu hem İl Tarım Müdürlüğümüz hem buradaki çiftçilerimiz hem de az önce biçer-döver ustam Oktay Bey de söyledi. Şehrimizde dönüm başına rekolte 280-290 kilogram. Ama Çatalca’da bu rakam 300-350 civarında hamdolsun, çok iyi. Biz, yağlık ayçiçeği üretiminde İstanbul olarak Türkiye’de 13., Marmara’da 6. vilayetiz. Bu yıl 60 bin tonun üzerinde bir rekolte bekliyoruz, bunun 15 bin tonunun biraz daha fazlası Çatalca ilçemizde.” ifadelerini kullandı.

Çatalca’daki ayçiçek üretiminin önemine değinen Vali Yerlikaya, “Çatalca, 52 bin dönümün üzerinde araziye yağlık ayçiçeği tohumu ekiyor. Şunu söyleyelim o zaman hep birlikte, geçen sene hükümetimiz tonuna 400 lira, toplam 17 milyon lira ödeme yaptı. Bu sene tonuna yüzde 25 artış 500 lira yaptı. Güzel bir rakam. Böylelikle de desteklemenin toplam tutarını da 22 milyonun üzerinde bekliyoruz. En kısa zamanda da tabii bu hasat gerçekleşecek. Önümüzdeki yıl daha heyecanlı, daha bereketli, daha bol, daha güzel günler, daha aydınlık günler, yağlık ayçiçeği tohumu eken çiftçimizin üzerine olsun diyoruz. Buradan Çatalca Muratbey Mahallemiz’den bütün İstanbul’umuza selam ediyoruz. Çiftçilerimizin sevincini sizlerle paylaşmak istiyoruz.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287