15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Konak Meydanında Büyük Bir Coşku ile Kutlandı

İzmir Valiliği 15 Temmuz hain darbe girişiminin bozguna uğratılmasının 4.seneyi devriyesinde İzmir Valiliği koordinesinde Konak Meydanında 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı gerçekleştirildi.

banner279
16 Temmuz 2020 Perşembe 16:01
15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Konak Meydanında Büyük Bir Coşku ile Kutlandı

İzmir Valiliği 15 Temmuz hain darbe girişiminin bozguna uğratılmasının 4.seneyi devriyesinde İzmir Valiliği koordinesinde Konak Meydanında 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı gerçekleştirildi. Bu seneki düzenlenen etkinlik ve Demokrasi Nöbeti Pandemi tedbirleri sebebiyle sosyal mesafe kuralları çerçevesinde protokol, şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları ile STK, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin katılımlarıyla gruplar halinde dönüşümlü olarak icra edildi. 


Konak meydanındaki etkinlikler mehteran takımının alana girmesi ile coşku başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti, ilahi gruplarının tasavvuf musikisi dinletileri ve dua okundu. 


Gecenin en coşkulu ve heyecanlı anları ise Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ekranlardan 81 milyona gerçekleştirdiği hitabın Vali Köşger ve katılımcılar tarafından dinlenilmesiydi. 


Sayın Cumhurbaşkanımızın konuşması sonrası İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger programın açılış konuşmasını gerçekleştirdi. 
Konak Meydanında büyük bir coşku ile kutlanan etkinliğin açılış konuşmasını yapan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger,  15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi Ve Milli Birlik Gününü kutlamak üzere Konak Meydanında bulunan ve yaşanan coşkuyu paylaşan herkese teşekkürlerini iletti.  


Vali Köşger, İzmirli hemşerilerinin ve aziz milletimizin 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik gününü en içten duygularıyla kutlayarak, hain darbe girişiminin bozguna uğratılmasının 4.yıl dönümünde, şanlı zaferi kutlamak ve Aziz Şehitlerimizi yâd etmek ve kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunmak üzere bir araya geldiklerini ifade etti. 


Konuşmasında tarihimizde ve yakın geçmişte yaşanan önemli olayların iyi tahlil edilmesinin geleceğin şekillenmesinde Türk Milletine katkılar sağlayacağını belirten Vali Köşger, İnsanlık tarihinde Türk Milleti gibi kadim milletin güçlü medeniyetleri tesis ettiğini ve bu şuurla tarih sahnesinde yer aldığını söyledi.  


“Türk Milletinin Birlik Ve Beraberliğini Korumaya Yönelik Gayretleriyle Ekonomik, Sosyal, Siyasal, Kültürel Ve Askeri Son Yıllarda Sağladığı Başarı Ve İlerlemeler 15 Temmuz İhanetini Gerçekleştiren Şer Odaklarını Rahatsız Etmiştir”
15 Temmuz ihanetini irdelerken milletimizin son 100-150 yıllık tarihinde yaşadıklarından bağımsız ele almamamız gerektiğini vurgulayan Vali Köşger, “Bu piyonları kullanan şer odaklarını daha iyi tanımak için tarihimize, tarihi olaylarımıza kendi perspektifimizden yani milli bir şuur ile bakmamız yeterli olacaktır. Bildiğiniz gibi, Millet olarak insanlık tarihinin en büyük yıkım ve trajedilerden biri olan Birinci Dünya Savaşının baş aktörlerinden önemli rolleri ifade eden milletlerinden birisiydik. Bu savaşta; vatanımıza, sınırlarımıza karşı başlatılan mütecaviz hamlelerin uluslararası paylaşıma dönüşmesi sonucu çok şey kaybettik. Acılar ve yıkımlar yaşadık. Yaşadığımız coğrafyada, gönül coğrafyamızda bugüne kadar yaşananlar, aradan yüzyıldan fazla zaman geçmiş olmasına rağmen bu savaşın sebeplerinin, sonuçlarının ve etkilerinin hala devam ettiğini göstermektedir. Türk Milletinin birlik ve beraberliğini korumaya yönelik gayretler; ekonomik, sosyal, siyasal, kültürel ve askeri alanlarda son yıllarda sağladığımız başarı ve ilerlemeler 15 Temmuz ihanetini gerçekleştiren şer odaklarını rahatsız etmiştir. Bu şer odakları ve onları kullanan malum eller şunu çok iyi bilmektedirler ki bu millet artık 100 yıl önceki gibi değildir. Bölgesinde ve tüm dünyada ezilenler için artık yeniden bir umudun kapısıdır” ifadelerini kullandı. 


“O Şanlı Direniş; Ülkemizin Her Alanında Güçlü Olduğunu, İlelebet Payidar Kalacağını Dost- Düşman Herkese Bir Kez Daha Göstermiştir”


Vali Köşger, 15 Temmuz gecesi milletimizin tüm farklılıklarını geride bırakarak tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet ilkeleri etrafında birleşip ulvi bir amacın muzafferi olduğunun altını çizerek konuşmasına şu şekilde devam etti: “Tankın, topun, uçağın, helikopterin, tüfeğin karşısına imanıyla, inancıyla, yüreğiyle dikilen Aziz Milletimiz tarihimizin gurur dolu zaferlerine bir yenisini daha eklemiştir. Bu Necip Millet; tıpkı Malazgirt’te Anadolu’nun kapılarını Türk Milletine açan, bu topraklarda ilk devletimizi kuran, Çanakkale’yi geçilmez kılan, İstiklal harbini zaferle taçlandıran inançlı ve kararlı kahramanlar gibi vatanını ve mukaddesatını koruma kararlılığını ortaya koymuştur. Aziz milletimiz; art niyet besleyenlere karşı istisnasız tüm fertleriyle tek yürek olarak bu kutsal vatan topraklarını istikbali olarak gördüğünü tüm dünyaya bir kez daha haykırmıştır.  O şanlı direniş; ülkemizin her alanında güçlü olduğunu, ilelebet payidar kalacağını dost- düşman herkese bir kez daha göstermiştir. 


Şükürler olsun ki Ülkemiz; terör örgütleri ve bazı kirli ellerin taşeronları vasıtasıyla kendisine kurulan tuzakları birer-birer bozarak yoluna devam ederken Cenabı Allah’ın inayetiyle üstesinden geldiği her saldırıdan daha da güçlenerek çıkmaktadır.  Bu bağlamda emekleriyle, bilgi ve düşünceleriyle, sevgileriyle, fedakârlıklarıyla ülkemizi büyüterek Dünya Milletler ailesinin saygın bir üyesi haline getirenleri ve bu uğurda emek sarf edenleri saygıyla, sevgiyle, şükranla yâd ediyorum. 15 Temmuz şehitleri de dâhil olmak üzere bizlere istiklalimizi ve istikbalimizi sağlayan Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve O’nun kahraman silah arkadaşlarını, kalpleri iman ve ülke sevgisiyle dolu olarak mukaddes değerlerimiz uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden Aziz Şehitlerimiz ile aramızdan ayrılan kahraman gazilerimizi bir kez daha sonsuz minnet, şükran, rahmet ve saygıyla yâd ediyorum. Yaşayan kahraman gazilerimize sağlık, mutluluk içinde bir hayat temenni ediyorum.  Aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin saygıdeğer aile bireylerine ve 15 Temmuz destansı direnişinde yer alan, katkı sunan Aziz Milletimizin her bir ferdine sonsuz minnetle şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlu olsun.” dedi. 


Vali Köşger’in konuşmasının ardından 15 Temmuz Gazileri ve Karşıyaka Muharip Gaziler Derneği üyeleri Vali Köşger 'e çiçek takdim etti. 


Vali Köşger ve protokol ellerinde Şanlı Türk Bayraklarımızla birlikte geceye katılanları selamladı. Sahneye çıkan protokolün her bir üyesi 15 Temmuz hain darbe kalkışmasıyla görüşlerini bildirdi. 


Programda 25 milli sporcu “Demokrasi Bilinci Elden İl’e Taşınan Bir Bayrak Yarışıdır” sloganıyla koşarak belirli mesafelerle elden ele dolaştırarak getirdikleri sancağı Vali Köşger’e teslim etti. 


Çeşitli etkinlikler, tasavvuf konserleri, zeybek gösterileri katılanlara duygulu, gururlu ve coşkulu anlar yaşattı. Gece boyunca devam eden etkinlikte marşlar, şarkılar ve video gösterimleri eşlik etti. 


Saatler 00.13’ü gösterdiğinde tüm Türkiye’de olduğu gibi, İzmir’in minarelerinden sala sesleri yükseldi. 


15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri Demokrasi nöbetinin 4. Yıl dönümü şehitlerimiz için okunan dualar ve sabah namazı ile son buldu.

Son Güncelleme: 16.07.2020 16:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287

banner280