Çörekçilerde bayram yoğunluğu

Kahramanmaraş’ta Kurban Bayramı öncesi fırıncılar yoğun çörek mesaisi yapıyor.

banner279
31 Ağustos 2017 Perşembe 12:39

Kahramanmaraş’ta Kurban Bayramı öncesi fırıncılar yoğun çörek mesaisi yapıyor.

Kahramanmaraş’ta bayram ikramlarının en çok talep gören yiyecekleri arasında bulunan ve vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Maraş çöreği, fırınlardaki ustaların maharetli ellerinde ortaya çıkarak, tezgahlardaki yerini alıyor.

Osmanlı döneminden günümüze gelen ve yıllardır bu geleneği sürdürmeye çalışan Kahramanmaraşlılar, fırınlarda çörek ustaları tarafından hazırlanan farklı lezzetlerdeki çöreklere rağbet gösteriyor.

Çörek ustası Ahmet Gizir, Kurban Bayramı öncesi 20 çeşit çörek ürettiklerini ve siparişlere yetişemediklerini söyledi. Gizir, “Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla beraber işlerimizde hareketlilik başladı. Siparişlere yetişmeye çalışıyoruz, yumuşak çöreğimiz var. Tuzlu şekerli çöreğimiz var bunlar uzun süre dayanıklı olduğu için tüketiliyor. Müşterilerimiz genelde şehir dışından geliyor. Diğer şehirlere de tanıttık kendimizi, Maraş çöreği olarak. Özellikle, tereyağlı, fındıklı, fıstıklı, cevizli, çikolatalı, pekmezli, yumuşak çörek, klasik tuzlu çörek, gevrek çörek, şekerli çörek bunların haricinde zeytinyağlı, tereyağlı şeklinde çöreklerimiz var” dedi.

Ankara’dan Kahramanmaraş’a çörek almak için geldiğini söyleyen Nuran Kayabaşı, “Yöresel lezzetleri tatmak için buradayız. Çöreği biz seviyoruz zaten Maraşlıyız ama Ankara’da yaşıyoruz. Gelince de bunlardan alıp götürüyorum, arkadaşlarımda çok seviyor bu çörekleri. Yeni çörekler yapılmış ilgimi çekti onları da alacağım” diye konuştu.

(İHA)

Son Güncelleme: 31.08.2017 14:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287