Yayın organlarından duyarsınız  “Kanamalı bir hasta için çok acil AB Rh (-) kankana ihtiyaç vardır. Kan vermek isteyenlerin insanlık namına 0532…79 91 Numaralı telefonu aramaları rica olunur.” Evet, can kurtaracak anonslara herkes duyarlı olduğu gibi bu anonsun önemi de tüm duyarlı vatandaşlarımız tarafından bilinmektedir.

Duyarlı olmayıp sadece hastane kapılarında bu işleri ticarete dökerek, hasta yakınlarının o anki boşluklarından faydalanarak çıkar oluşturarak insanlık dışı davranış sergileyen fırsatçı kişileri anmak bile istemiyorum.

Radyo’da tam yayın esnasında İstanbul, Kocaeli, Yalova, Karamürsel hastaneleri acil servislerinden veya hasta yakınları tarafından gelen bir telefonla beraber gerçekleştirdiğimiz anonslarımız sayesinde belki kanamalı, belki ameliyatta olan, belki de doğum yapmak üzere olan bir annenin veya bir bebeğin yaşamasına ışık tuttuğumuz zamanlar oluyor. Bu noktada yayın yaptığımız her bölgeye çok rahat ulaşabilme şansımız olduğundan dolayı da acil aranan bulunması en zor olan kanın bulunması da fazla vaktimizi almamaktadır.

Bu konuyu özellikle belirttim ki, her zaman aklınızın bir köşesinde bulunsun yaşadığımız müddetçe her an her şeye hazırlıklı olmamız gereklidir.

Kendisini o an için kana ihtiyacı olan hastanın yerine koyan duyarlı vatandaşlarımıza öncelikle insanlık namına teşekkür ediyorum. Bilindiği gibi kan bağışları kutsalıdır. Kan bugün bir başkasına, yarında size gerekli olabileceğini kesinlikle unutmamak gerekir. Olası durumlara bölgenizde yayın yapan yayın organlarının telefon numaralarını lütfen bir yere kaydedin. Kan vermek hayat kurtar, kan arayana vesile olmak manevi huzur kazandırır. Her zaman manevi huzur kazanmamız dileği ile esen kalın.

Sağlık dolu günler dilerim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.