Geçtiğimiz ay sonunda “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” münasebetiyle yapılan etkinlikler çerçevesinde Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, seyahat eden kadın sürücü ve yolcuları durdurarak karanfil ve bilgilendirme broşürü dağıtılarak vatandaşlara çevrelerindeki kadınlara yönelik şiddet olaylarına kayıtsız kalmamaları için bilgilendirme yaparak mücadele için bizzat destek istemişlerdi.
 

Anladığım kadarıyla Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı son günlerde yurt genelinde artış gösteren kadına şiddet konularına karşı yoğun bir çalışma içersine girerek görülmedik duyulmadık bir uygulama başlatmıştır.

Karakola müracaat için gelenlere İçişleri Bakanlığımız ve Jandarma Genel Komutanlığımız tarafından hazırlanan kadına şiddet başta olmak üzere uyuşturucu, trafik kazalarında emniyet kemerinin önemi, hayvan hırsızlığı ve geçmişten günümüze jandarma teşkilatının tarihçesini kesitler halinde sunan eğitici ve bilgilendirici tıpkı kamu spotu gibi video izletiliyor.

Gebze’de geniş bir bölgeye hakim yoğun olan Mollafenari Jandarma Karakoluna giden vatandaşlar hem can sıkıntısı yaşamıyor, hem de kamu spotu izler gibi bilinçlendiriliyor.

Ekrana yansıyan uygulamalar bana göre daha çok akılda kalarak toplum içinde konuşuluyor. Üstelik Billboard, el broşür, afiş dağıtmaktan maliyetsiz daha etkili oluyor.

Jandarma Karakolunda bekleme yerinde alışık olmadığınız bu uygulamayla “Kadına Şiddet Konusunda” Kocaeli Jandarmanın güne özel değil sürekli büyük titizlikle Kadına Yönelik Şiddete Karşı titizikle mücadelesine devam ettiği gözler önüne seriliyor.

Kocaeli İl Jandarma Komutanı J.Kd. Alb Albay Osman Aslan’ın bu konuyu Kocaeli genelinde uygulaması öncelikle kadına yönelik şiddete karşı daha etkili ve fayda sağlayacaktır. Vatandaşlar hem genel olarak yayınlanacak uyarıcı spotları keyifle izleyerek daha çok bilinçlenmiş olacaklar, hem de Jandarma Teşkilatımızın dünden bugüne Tarihçesi hafızalara yer edecektir.

Gebze Ticaret Odası Başkanı Konuğum

Hafta içi hazırlayıp sunduğum radyo programımın 18/12 akşamı saat 19.30’da stüdyo konuğum Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler olacaktır. Fm 95.3 üzerinden Kocaeli ve İstanbul Anadolu yakasında internet ve cep telefonları aracılığı ile tüm Türkiye’de ve Dünya’da dinleye bilir sorularınızı yayın esnasında bana ulaştırabilirisiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.