Büyükşehir’den anlamlı Ramazan Karşılaması

Anlatımlı Enderun Teravih Programında, Konservatuvar Dini Musiki Topluluğu, ilahiler ve teravihin farklı makamlardaki icrasını gerçekleştirecek

banner279
03 Nisan 2021 Cumartesi 15:13
Büyükşehir’den anlamlı Ramazan Karşılaması

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 13 Nisan Salı günü başlayacak mübarek Ramazan ayını “Anlatımlı Enderun Teravih” Programı ile karşılayacak.  Ramazana günler kala gerçekleştirilecek anlamlı programda,  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Dini Musiki Topluluğu, Cumhur Müezzinliği, Enderun İlahileri ve Enderun Usulü Teravih’in farklı makamlarda icrasına yönelik bir konser icra edecek. Kocaeli Kongre Merkezi’nde, 6 Nisan Salı günü gerçekleştirilecek olan program, 14.45’te başlayacak.

FARKLI MAKAMLARDA İCRALAR YAPILACAK

Ramazan Karşılaması Programında, Enderun Usulü Teravih Örneği verilecek. Bunun yanı sıra, Irak, Acemkürdî, Muhayyer kürdî, Isfahan, Hüseynî, Eviç, Acemaşiran ve Segâh makamlarında ilahiler okunacak. Mustafa Itrı Efendi’nin gönüllere taht kurmuş Salat-i Ümmiyyye eseri ise Segah makamında seslendirilecek. Programda; Segah, Acemaşiran ve Saba makamlarında Kur’ân-ı Kerîm Tilâvetleri okunacak. Eserler, Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi yönetimindeki Dini Musiki Topluluğu tarafından icra edilecek.

KAÇIRAN VATANDAŞLAR İÇİN YOUTUBE ÜZERİNDEN YAYINLANACAK

Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek programda, pandemi koşulları nedeniyle, Kocaeli İl Müftülüğünden sınırlı sayıda görevli konuk olarak yer alacak. Öte yandan Anlatımlı Enderun Teravih Programı, kaçıran vatandaşlar için ileriki günlerde, Büyükşehir Belediyesi youtube kanalı üzerinden yayınlanacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287