Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kocaeli destan üstüne destan yazıyor

Büyükşehir’in 77 eserinin de hizmete girdiği 10. Açılış Bayramı’na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Kocaeli üretim ve istihdamda destan üstüne destan yazıyor’’ dedi

banner279
07 Ağustos 2022 Pazar 13:07
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kocaeli destan üstüne destan yazıyor

10. Açılış Bayramı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla İzmit Milli İrade Meydanında yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, aralarında Büyükşehir, Kocaeli Valiliği, Bakanlıklar ve ilçe belediyelerinin bulunduğu 8.541.123.682 TL değerindeki 245 eserin açılışını yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada, ‘’Kocaeli, milletimize hizmet mücadelemizde hep yanımızda oldu. Biz de Kocaelimizi kalkındırmak için her türlü desteği verdik, vermeye de devam ediyoruz. Kocaeli sana maşallah bu ne güzel, ne büyük coşku. Kocaeli tüm yatırımlarımızın merkezinde yer alarak üretimde ve istihdamda destan üstüne destan yazıyor’’ dedi.

 

KOCAELİ’YE DEĞER KATANLAR ÖDÜL TÖRENİ

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 10. Açılış Bayramı öncesinde Gebze’deki Bilişim Vadisinde bulunan Kocaeli’ye Değer Katanlar Ödül Törenine katıldı. Burada bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Kocaeli’ne değer katanlar deyince akla ilk gelenlerden biri Bilişim Vadisidir. Yazılım, mobilite, elektronik, tasarım ve oyun gibi alanlarda faaliyet gösteren firmalarla Yeni Türkiye’nin köşe taşıdır. Türkiye’nin sanayideki lokomotifi Kocaeli’nde böyle bir törende bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Kocaeli’yle birlikte Türk ekonomisine güç katan girişimcilerimizi kutluyorum. Herkesten Kocaeli’nin OSB’lerini, Bilişim Vadisini, buradaki üretimi ve girişimci ruhu yerinde görmesini istiyorum. Kocaeli, Türk ekonomisine her yıl devasa katkılar sağlıyor’’ dedi.

 

BÜYÜKŞEHİR’İN 77 ESERİ HİZMETE GİRDİ

‘’Mutlu şehir Kocaeli’’ anlayışıyla hizmet üretirken kente sayısız eserler kazandıran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 10. Açılış Bayramı’nda 3 milyar 259 milyon 803 bin 732 TL’lik yatırımla 77 eserin daha açılışını yaptı. Kocaeli Valiliği, Bakanlıklar, ilçe belediyeleri, GTÜ ve özel sektör yatırımlarıyla birlikte

toplamda 8 milyar 541 milyon 123 bin 682 TL değerindeki 245 eserin açılışı, Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşti. 10. Açılış Bayramı, İzmit Milli İrade Bayramında yoğun bir katılımla bayram havasında geçti. Büyükşehir Belediyesi tarafından alana gelen Kocaelililere, Türk Bayrağı, şapka, su, maske ve dezenfektan dağıtımı yapıldı. 

BÜYÜKAKIN: CUMHURBAŞKANIMIZA ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gönül belediyeciliği anlayışıyla Kocaeli’de kimseyi kimsesiz bırakmayan Büyükşehir; tarımdan sanayiye, köprü ve yollardan alt yapıya, spor salonlarından halk plajlarına, yeşilden maviye her alanda parmakla gösterilecek hizmetlere imza attı. Büyükşehir’in bu eserlerinden 77’si daha 10. Açılış Bayramında hizmete girdi. Tören için günlerden öncesinden hazırlıkların başladığı alanda bir konuşma yapan Kocaeli büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, sözlerine yaptıkları her hizmet ve hayata geçirdikleri her eserde kendilerinden desteklerini, esirgemeyen ve Kocaeli’ye her zaman ayrı bir muhabbet besleyen Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a şükranlarını sunarak başladı.

‘’KOCAELİ, MODEL VE ÖNCÜ OLDU’’

Alanı dolduran Kocaelililere, 10. Açılış Bayramına gösterdikleri yoğun ilgi nedeniyle teşekkür eden Başkan Büyükakın, 2004 yılında Kocaeli ve Türkiye’de Büyükşehir Belediye Yönetim Modeline geçilmesinin önemine değindi. ‘’2004 yılında, Sayın Cumhurbaşkanımızın belirlediği vizyon doğrultusunda sadece İstanbul ve Kocaeli’de il sınırlarının tamamında yetkili Büyükşehir Belediyesi modeli uygulanmaya başladı’’ hatırlatmasını yapan Başkan Büyükakın, ‘’Alınan başarılı sonuçlar neticesinde model diğer büyükşehirlerde de uygulanmaya başlandı. Elhamdülillah Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 18 yıldır model olmaya devam ediyor. İsli, puslu ve kokan bir sanayi şehri olarak tanınan bu şehir, yeşiliyle, mavi bayraklı plajlarıyla, bilişimdeki liderliğiyle, yenilikçi ve rekabetçi endüstrisiyle ve sosyal uyumuyla parmakla gösterilen mutlu bir şehir olma yolunda istikrarlı bir şekilde ilerliyor’’ dedi.

 

‘’KOCAELİ’DE BAŞARI HİKAYESİ YAZILDI’’

Geçen 18 yılda kişi başına aktif yeşil alan miktarını yarım metrekareden 23 metrekareye çıkardıklarını, yapımı devam eden 8 adet ve yapılacak 4 adet millet bahçesiyle Kocaeli’ye 3,5 milyon metrekare daha aktif yeşil alan kazandıracaklarını aktaran Başkan Büyükakın, ‘’Havadan, karadan ve denizden yaptığımız sıkı denetimler ve atık su arıtma tesislerine yapılan yatırımlarla bugün denizlerimizde 7 mavi bayrak dalgalanmaktadır.

Güçlü liderlik ve vizyonuyla bu başarı hikayesinin yaratılmasında bize yol gösteren ve desteğini her zaman yanımızda hissettiğimiz

Sayın Cumhurbaşkanımıza; Cumhurbaşkanı Yardımcımıza; Sayın Bakanlarımıza; bizlere hep güçlü destek veren aziz Kocaelililere; tüm paydaşlarımıza ve çalışma arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum’’ açıklamasını yaptı.

‘’HEMŞERİLERİMLE GURUR DUYUYORUM’’

‘’Her zaman gibi muhteşemsin Kocaeli, yine destan yazıyorsun Kocaeli’’ diyen Başkan Büyükakın, ‘’Sizlerle gurur duyuyoruz. Sizlerle yol arkadaşı olduğumuz için sizlerle beraber yürüdüğümüz için gurur duyuyoruz, onur duyuyoruz. Allah'a şükürler olsun. Buradan keşke sizler de kendinizi görseydiniz, buradan gerçekten muhteşem görünüyorsunuz. Sizler zaten her zaman bizim yüz akımız oldunuz. Sevgili dava arkadaşlarım, yol arkadaşlarım, sevgili Kocaelililer onuncusunu gerçekleştirdiğimiz açılış törenimize hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Bugün 8,5 milyar TL'lik bir açılış töreni yapıyoruz. Bir bayram gerçekleştireceğiz. 3,5 milyar TL'si özel sektörün yapmış olduğu fabrika yatırımları. 3,2 milyar TL'si Büyükşehir Belediyesi'nce yapılan 77 adet eserdir. Diğer belediyelerimiz ve kamu kurumlarının yatırımlarıyla birlikte toplam 245 eserin açılışını yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızı, milletin adamını, ezilenlerin gür sesini karşılamaya hazır mıyız? Sizleri Allah'a emanet ediyorum’’ ifadesini kullandı.

BAKAN SOYLU: ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN

Başkan Büyükakın’ın ardından söz alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, alanı dolduran Kocaelilileri selamladı. Tören öncesinde Kocaeli’de vatandaşlarla bir araya gelen Bakan Soylu, yaptığı konuşmada, ‘’Tam 20 yıldır Türkiye’yi dönüştüren davamızın neferleri önünde olmaktan onur duyuyorum. Herkes buradaki muhteşem tabloyu görsün, Allah sizden razı olsun. 2023’e hazır mısınız? Yapılan eserlerin Kocaelimize hayırlı olmasını diliyorum’’ dedi.

 

BAKAN KURUM: KOCAELİMİZE AŞIĞIZ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da ‘’Mavilin ve yeşilin şehri Kocaeli’deyiz. Mayasının mertlikle yiğitlikle yoğrulduğu kıymetli Kocaelili kardeşlerim, Allah hepinizden razı olsun. Tarihi bir ana şahitlik ediyoruz. Bugün çok güzel yatırımlarımızın açılışını yapmaya geldik. Kıymetli kardeşlerim şurası Cedit Mahallesi… Burada merakla, özlemle beklediğiniz kentsel dönüşüm projesini ihale ettik. İnşallah bu yılın sonu itibariyle inşaatlarımız hızlı bir şekilde başlayacak. Sayın Cumhurbaşkanımız bizlere talimat verdiler. Biz de Büyükşehir Belediyemizle birlikte Körfez'deki dip çamurunun temizliğini bu yıl içerisinde inşallah yapıyoruz. Tertemiz bir Körfeze hep birlikte kavuşuyoruz. Yine Kocaeli'miz için üçüncü önemli bir proje Dilovamız var. İnşallah bu hizmetleri yapmaya devam edeceğiz. Çünkü biz Kocaeli'mize, sizlere aşığız, sevdalıyız’’ ifadesini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: KOCAELİ SANA MAŞALLAH

Alanı dolduran Kocaelililerin coşkulu tezahüratları eşliğinde meydana giriş yapan ve kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Kocaeli’nin saygıdeğer, güzel insanları, geleceğimizin teminatı gençlerimiz sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Neredeyse 2 yıllık aranın ardından sizlerle tekrar bir araya gelmiş olmanın memnuniyeti içindeyim, Rabbim birliğimizi beraberliğimizi kardeşliğimizi daim eylesin. Kocaeli, milletimize hizmet mücadelemizde hep yanımızda oldu. Biz de Kocaelimizi kalkındırmak için her türlü desteği verdik vermeye de devam ediyoruz. Kocaeli sana maşallah bu ne güzel, ne büyük coşku’’ diyerek sözlerine başladı.

‘’KOCAELİ ANLATMAKLA BİTMEZ’’

‘’Bugün Kocaeli sanayisiyle üretimiyle ülkemize en çok katkı sağlayan şehirlerimizin başında geliyor’’ saptamasını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Kocaeli tüm yatırımlarımızın merkezinde yer alarak üretimde ve istihdamda destan üstüne destan yazıyor. Doğal güzellikleriyle de Kocaeli iç turizmde kendini hızla geliştiriyor. Kocaeli’ni imkanları ve güzellikleriyle anlatmakla bitiremiyoruz. Kocaeli’nin en büyük zenginliği Türkiye’nin dört bir yanından gelen insanıdır. Bu örnek kardeşlik iklimiyle sizlerle gurur duyuyoruz, sizin gibi yol arkadaşlarına sahip olmakla iftihar ediyoruz. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet… Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. İşte bu güçlü iradeyi yenemediler, yenemeyecekler. Resmi rakamlara göre bu alanda 70 bin kişi var. Hamdolsun.

Kocaelili gençler ben de size aşığım, bu aşkımızı kimse gölgeleyemez’’ açıklamasını yaptı.

‘’LAF ÜRETMİYORUZ İŞ ÜRETİYORUZ’’

Konuşmasının devamında, ‘’Buradan öyle bir ses verin ki tüm Türkiye’den duyulsun. Kocaeli, 2023’te tercihini büyük ve güçlü Türkiye’den yana yapmaya hazır mısın?  2053 vizyonuna sahip çıkacak mısın? Kocaeli, ülkemize dik çöktürme niyetinde olanların heveslerini bir kez daha kursaklarında bırakmaya var mısın? Kocaeli, bu kutlu mücadelede yanımızda mısın?’’ sorularını soran ve alanı dolduran Kocaelilerden coşkulu bir şekilde ‘’evet’’ yanıtını alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Allah sizden razı olsun’’ karşılığını verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10. Açılış bayramında Kocaeli’ne yapılan hizmetleri de şu sözlerle anlattı; ‘’Bugün Büyükşehir Belediyemizin alt yapıdan otobüse, spor salonların hizmet binalarına kadar tam 77 kalem eseri 3,3 milyar TL yatırımla tamamladı. Şehrimize bu eserleri kazandıranları tebrik ediyorum. İnşallah milletimizin desteğiyle önümüzdeki dönemde Kocaeli’ni her alanda daha çok hizmetlerle buluşturmaya devam edeceğiz. Durmak yok yola devam. Kocaeli’ne son 20 yılda 73 milyar TL tutarında yatırım yaptık. Laf üretmiyoruz iş üretiyoruz. Şehir hastanemizi de yakında tamamlayacağız. 25 bin konut projesini de Kocaeli’de hayata geçirdik.’’ Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın konuşmalarının ardından 10. Açılış Bayramında protokol üyelerinin katılımıyla kesilen kurdeleyle 245 eser hizmete girdi. 

ULAŞIMDA ÖNCÜ VE MODEL

Türkiye’nin sanayideki lokomotifi Kocaeli’nin aynı zamanda bir turizm, tarım, sanat ve spor kenti olduğunu gösterecek hizmetlere imza atan Kocaeli Büyükşehir, 10. Açılış Bayramındaki eserleriyle yine kentin vizyonuna büyük bir katkı sunacak. Her alanda örnek ve model hizmetler üreten Kocaeli Büyükşehir’in 10. Açılış Bayramı’nda hizmete girecek 77 eseri arasında Karamürsel Köprülü Kavşağı, Gebze TEM Bağlantı Yolları 1. Etap, Körfez İlimtepe Bağlantı Yolu 1. Etap gibi kapsamlı yol düzenlemeleri ulaşım yatırımlarının öncülüğünü yapıyor. 219 adet modern yolcu otobüsüyle Kocaeli’de ulaşıma nefes aldıran Büyükşehir, cadde ve sokaklardaki üst yapı düzenlemelerinin yanı sıra otoparklar, EDS Sistemi, Kırsal Bölgelere Toplu Taşıma gibi hizmetleriyle de güvenli ve konforlu taşıma ağını Kocaeli’nin en ücra köşelerine kadar taşıyor.

SPOR VE SPORCU KENTİ KOCAELİ

Türkiye’nin dört bir yanından kentimizde başarıyla düzenlenen organizasyonlara katılan her spor adamının ‘’Sporcu dostu Başkan’’ olarak selamladığı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın spora ve sporcuya olan bakış açısını hizmetlerine yansıtan Büyükşehir, 10. Açılış Bayramında yine çok sayıda spor tesisini de hizmete alıyor. Türkiye’nin en büyük sporcu eğitim tesislerinden olan GEBZESEM, Darıca Spor Salonu, Kandıra Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Gebze Cumhuriyet Mah. Spor Salonu ve Yüzme Havuzu’yla Kocaeli’den yetişecek şampiyonların alt yapısını hazırlayan Büyükşehir, Darıca Nene Hatun, Derince, Gebze Alaettin Kurt, Gebze Metin Oktay ve Dilovası Tavşancıl Sporcu Merkeziyle de futbola yatırım yapıyor.

ÇEVRE YATIRIMLARI PARMAKLA GÖSTERİLİYOR

İzmit Körfezi’ni havadan ve karadan sıkı bir kontrol altında tutan, denizlerinde yunusların dans ettiği Kocaeli, çevre yatırımlarıyla da Türkiye’de parmakla gösteriliyor. Büyükşehir Belediyesi, yeşile ve maviye yaptığı yatırımları 10. Açılış Bayramı’nda çevre düzenlemeleri, sahil ve kent parkları, alt yapı çalışmalarıyla bir kez daha gözler önüne seriyor. Kocaeli’nde üretimin ve tarımdan elde edilecek gelirin artmasına olanak sağlayacak projeler üreten Büyükşehir’in Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Projesi (TABİP), bu ürünlerin işleneceği distilasyon merkezi, tarım ve hayvancılığı geliştirme projeleri, yem tohumu, gübre ve mazot destekleri, 10. Açılış Bayramında ayrı bir yer tutuyor.

KOCAELİ’NİN GÜCÜNE GÜÇ KATIYOR

Her geçen gün büyüyen ve gelişen, nüfusu artan Kocaeli’de alt yapı yatırımlarını olmazsa olmaz gören Büyükşehir Belediyesi, içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu hatları ve dere ıslahları, su deposu yapımları ve iletim hatlarıyla kentin alt yapısını güçlendirirken, 10. Açılış Bayramında hizmete girecek çamur yakma ve biyokütle enerji üretim tesislerinin yanı sıra güneş enerji santralleriyle de yenilenebilir enerji kaynakları üretip Kocaeli’nin       

gücüne güç katıyor.

GENÇLİK VE İSTİHDAM PROJELERİ

Kocaeli’de yaşayan 7’den 77’ye herkesin belediyesi olan Kocaeli Büyükşehir, 10. Açılış Bayramında sosyal projeleriyle de göz dolduruyor. Gençlerin eğitimi için akademi liseler kuran, gençlik merkezleri açan, her okula voleybol ve basketbol sahaları kuran Büyükşehir, Kodlama Atölyeleriyle de gençleri geleceğin mesleği olan kodlamayla erken yaşlarda tanıştırarak, yaşıtlarından bir adım öne geçmelerini sağlıyor. Yine USTAM Projesi de Kocaeli’de sanayinin ihtiyacı olan ara elemanların yetişmesine ve istihdama büyük katkı sağlıyor. 

İLK AÇILIŞ BAYRAMI 16 YIL ÖNCE

Bundan 16 yıl önce Türkiye’ye açılış bayramları heyecanını kazandıran Kocaeli, bu kez Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla 10. Açılış Bayramı’nı gerçekleştirdi. Törende Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandırdığı 77 eserin de resmi açılışı yapıldı. Kocaeli’de ilk açılış bayramı heyecanı 19 Kasım 2006 tarihinde yaşanmıştı. 99 eserin açılışının yapıldığı 1. Açılış Bayramı aynı zamanda Türkiye’ye de örnek olmuştu. Ardından 2007, 2009, 2011, 2012, 2015, 2016, 2017, 2020 ve son olarak 2022 yıllarında Kocaeli’de açılış bayramı heyecanı yaşandı. Böylece geride kalan 10 açılış bayramında toplamda 1.581eser hizmete alındı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287