Kocaeli'de Orhan Kütük güven tazeledi

Kocaeli bölgesinde adından sıkça söz ettiren Türk Eğitim-Sen Kocaeli 2 No’lu Şube’nin hafta sonu gerçekleşen 7. olağan genel kurulunda mevcut Başkan Orhan Kütük, yeniden seçilerek güven tazeledi.

banner279
22 Kasım 2021 Pazartesi 13:32
Kocaeli'de Orhan Kütük güven tazeledi

Türk Eğitim-Sen  Kocaeli 2 No’lu Şube’nin 7. olağan genel kurulu, Gebze Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Genel kurulda tek aday olan mevcut şube Başkanı Orhan Kütük, 112 delegenin 93’ünün oyunu alarak yeniden seçildi. Kongrede saygı duruşunda bulunulmasından ardından İstiklal Marşı’nın okundu. 112 delegenin oy hakkının bulunduğu kongrenin divan başkanlığını Çayırova İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Dilek yaparken divan üyeleri Okan Güleç ve Nevin Danışman Küpeli olarak belirlendi.

YOĞUN KATILIM OLDU

Kongreye MHP İl Başkanı Yunus Emre Kurt, Ülkü Ocakları İl Başkanı Abdulkadir Özdemir, Türk Eğitim-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Yaşar Şanlı, Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Ömer Çeker, Türk Tarım Orman-Sen İl Temsilcisi Çetin Keskin, Türk Kültür Sanat-Sen İl Temsilcisi Turgut Dursun, MHP Darıca İlçe Başkanı Yücel Bektaş, MHP Gebze İlçe Başkanı Bülent Özdemir, MHP Çayırova İlçe Başkanı Yunus Emre Düzdaban, MHP Dilovası İlçe Başkanı Ali Demiray, Ülkü Ocakları Gebze İlçe Başkanı Yavuz Kocagöz ve Darıca İlçe Başkanı Mehmet Öztürk, TÜRKAV Gebze Şube Başkanı Hasan Deniz, Türk Büro-Sen Kocaeli Şube Başkanı Cihat Çoban, Türk Haber-Sen İl Temsilcisi Yasin Pazar, Kırşehirliler Dernek Başkanı Fatih Soylu, Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikaların il başkanları ve temsilcilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

‘TÜRK OLANI MAKBULDÜR’ Öğretmenleri Türk Eğitim-Sen üyeliğine davet etti.

Kongrede emekliye ayrılan TES üyesi öğretmenler Prof. Dr. Mehmet Hakan Hocaoğlu, Muhittin Özten, Mustafa Alıcı, Nilüfer Alıcı, Sevinç Çınar, Aynur Sürmeli, Emine Kayıkçı Tülay Hekimbaşı’na plaketleri İl Başkanı Yunus Emre Kurt, Ülkü Ocakları İl Başkanı Abdulkadir Özdemir ile Kamu-Sen İl Temsilcisi Orhan Kütük takdim etti. MHP İl Başkanı Yunus Emre Kurt kongrede söz alarak “Türk Eğitim-Sen’in öğretmenlerin özlük hakları için verdiği mücadeleyi destekliyoruz. Sendikanın tanımının önünde Türk olanı makbuldür” diyerek öğretmenleri Türk Eğitim-Sen üyeliğine davet etti.

BATI’DA DA DOĞU’DA DA AYNI ŞEYİ SÖYLEDİK’

Türk Eğitim-Sen Kocaeli 2 No’lu Şube Başkanı Orhan Kütük ise Türk Eğitim-Sen’in ilkeleri ve geçmişine dair bilgilendirmede bulunarak “Biz Batı’da milliyetçi, Doğu’da ırkçı söylemde bulunmadık. Batı’da da, Doğu’da söylemimiz aynı oldu. Terör örgütü üyeliğinden KHK ile görevinden ihraç edilen genel başkanlar oldu, üyeleri hiç rahatsız olmadı. Bizden istifa edip başka sendikaya geçenlerin aslında inanmadıkları değerler önünde fotoğraf çektirdiğine de tanık olduk. İLKSAN seçimlerinde zafer elde ettik. Kocaeli’den genel merkez delegeliğine seçilen dört öğretmen de Türk Eğitim-Sen üyesidir” ifadelerini kullandı.

‘ORTAK AKIL VE UYUMLA ÇALIŞTIK’

Kütük, “Önce bu dört yılın hesabını verip tekrar dört yıl yetki istemek için karşınızdayım. Geçtiğimiz dört yılı verdiğimiz sözlere layık geçirmemizi sağlayan kıymetli yol arkadaşlarım, şubemizin yönetim kurulu üyelerine öncelikle teşekkür ediyorum. Her konuyu birlikte istişare ederek ortak akıl ve iş üreterek büyük bir uyum içerisinde tamamladık. Yeni dönemde de iki arkadaşımız listemizin farklı kurullarında görev alarak bizimle çalışmaya devam edecek. Aramıza katılacak iki yeni arkadaşımızla heyecanımızı yenileyeceğimize inanıyoruz. Tarlasını her zaman yağmurun yağdığı yere taşıyanlara bu sendikada prim verilmeyecektir” diyerek tamamladı. Faaliyet raporu ve denetleme raporu oy birliğiyle oylandı ve akabinde seçime geçildi.

KATILIMCILARA TEŞEKKÜR ETTİ

Kongre sonrası katılımcılara teşekkür eden Kütük, “Şubemizin 7. Olağan Genel Kurulunu büyük bir katılım ve yönetim kurulumuza gösterilen muhteşem bir teveccüh ile gerçekleştirdik. Katılım gösteren tüm Delegelerimize, üyelerimize ve dostlarımıza teşekkür ediyorum. 112 Delegenin seçime katılan 93’ü Şahsımı ve ekibimizi 4 yıl için daha yetkilendirdi. Türk Eğitim-Sen Camiamıza hayırlı olsun. Kongremize katılım gösteren kıymetli delegelerimize, üyelerimize, okul müdürü ve iş yeri temsilcisi arkadaşlarıma, bizleri yalnız bırakmak istemeyerek uğrayıp hayırlı olsun temennisinde bulunan tüm gönül dostlarıma teşekkür ediyorum. Tarlasını her zaman yağmurun yağdığı yere taşıyanlara Türk Eğitim-Sen’de prim verilmeyecektir” dedi.

YÖNETİM KURULU ASİL

Orhan Kütük (Başkan) Melin Keçeci, Hakan Çelik, Emre Çakır, Ahmet Vicdan, Abdullah Çağrı Güney ve Abdil Kürşad Türkcan

YÖNETİM KURULU YEDEK

Osman Kuzugüden, Abdulkerim Karyağdı, Oğuzhan Üstünay, Aydın Dağaşan, Leyla Gülyeri, Halil Cirit, Mehmet Çakır

DENETLEME KURULU ASİL

Esat Volkan Öntaş, Gökhan Gürkaynak, Yunus Emre Küpeli, Muhammed Oruç, Kemal İlbey

DENETLEME KURULU YEDEK

Ömer Ön, İshak Alptuğ Bozar, Oğuzhan Köseoğlu, Hamza Çolak, Duygu Yüksel

DİSİPLİN KURULU ASİL

Barış Şimdi, Abidin Aytemur, Yaşar Yiğiter, Mücella Gerim, Osman Uğur Bayraktar

DİSİPLİN KURULU YEDEK

Erdoğan Öztürk, Adem Karatut, Ömer Bozdemir, Halil İbrahim Açıcı, Volkan Yıldırım

ÜST KURUL DELEGELERİ

Orhan Kütük, Ahmet Vicdan ve Abdil Kürşad Türkcan

Son Güncelleme: 22.11.2021 17:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287

banner280