Kocaeli'den 400 düzensiz göçmen sınır dışı edildi

Kocaeli’nde emniyet ve jandarma güçleri tarafından gerçekleştirilen başarılı çalışma ve operasyonlar sonucu yakalanan 400 düzensiz göçmen,  göç idaresinden otobüslere bindirilerek İstanbul Havalimanına götürülüp uçakla ülkelerine geri gönderildi.

banner279
27 Mayıs 2022 Cuma 13:05
Kocaeli'den 400 düzensiz göçmen sınır dışı edildi

Düzensiz Göç ile mücadele kapsamında oldukça başarılı çalışmalara imza atan Kocaeli İl Emniyet ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından, son zamanlarda gerçekleştirilen denetim, kontrol ve operasyonlar sonucu yakalanan 400 düzensiz göçmen, Kocaeli İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezinde tamamlanan işlemleri sonrası otobüslere bindirilerek İstanbul Havalimanına götürüldü. Buradan da uçakla ülkelerine gönderilerek sınır dışı edildi.  

400 AFGAN 

Konu ile ilgili olarak Kocaeli Valiliği tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, Kocaeli’de 22.05.2022 tarihinde meydana gelen ve sonrasında sosyal medya ve haberlere yansıyan kapalı kasa bir araçtan kaçmaya çalışan düzensiz göçmenlerin görüntüsü dün gündeme gelmişti. O düzensiz göçmenlerin de aralarında bulunduğu 400 Afgan düzensiz göçmeni sınır dışı ediyoruz. Yapılacak 3 charter seferi ile bugün 272 ve yarın 128 olmak üzere toplamda 400 Afgan düzensiz göçmen Kocaeli Valiliği koordinesinde Kocaeli Geri Gönderme Merkezinden İstanbul’a intikal ettirilerek İstanbul Havalimanından Afganistan’a gönderilecektir. 

BU YIL 14 BİN 822  AFGANİSTANLI SINIR DIŞI EDİLDİ

Açıklamanın devamında  “Göç İdaresi Başkanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre; Türkiye Düzensiz Göç Strateji Belgesi ve Ulusal Eylem Planı çerçevesinde sürdürülen çalışmalar kapsamında düzensiz göçmenler charter seferler ve tarifeli uçuşlarla ülkelerine gönderiliyor. 2022 yılı başından bugüne kadar Afganistan’a 45 charter seferi düzenlendi. Bu charter seferleriyle 8.682 Afganistan vatandaşının ülkesine dönüşü sağlandı. Bunlarla beraber, tarifeli uçuşlarla ülkesine gönderilenler de hesaba katıldığında bu yıl Afganistan uyruklu yabancıların sınır dışı sayısı 14.882’ye ulaştı. Tüm uyruklar hesaba katıldığında ise bu yıl ülkemizden sınır dışı edilen düzensiz göçmen sayısı 29.606 olarak kayıtlara geçtiği bildirilmiştir” denildi. 

KOCAELİ’NDE  BİN 233 KİŞİ

Son olarak  Kocaeli’nde  düzensiz  göç ile ilgili rakamlara değinilerek “İlimiz özelinde de 2022 yılı başından itibaren çevre iller dahil yakalanarak Kocaeli Geri Gönderme Merkezimize teslim edilen 833 yabancı uyruklu kişinin sınır dışı işlemi gerçekleştirilmiş olup bugün ve yarın yapılacak sınır dışı işlemleri ile birlikte toplam sayı 1233’ ulaşmış olacaktır. Düzensiz göçle mücadelemiz kararlılıkla sürdürülmektedir” ifadeleri kullanıldı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287

banner280