KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HASTANESİNDE BAĞIMLILIK POLİKLİNİĞİ AÇILDI

Kocaeli Üniversitesi Hastanesi de bağımlılıklarla mücadelede kurumlar arası iletişimin ve dayanışmanın önemini vurgulamak adına Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nuh Zafer CANTÜRK, Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Bahadır GENİŞ, Yeşilay Kocaeli Şube Başkanı Salih IŞIK ve Yeşilay şube koordinatörü Erkan ERÇELİK toplandı.

banner279
14 Nisan 2021 Çarşamba 13:44
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HASTANESİNDE BAĞIMLILIK POLİKLİNİĞİ AÇILDI

Toplantıda bağımlılık alanında artan sorunlar, bu sorunlarla mücadele aşamasında kurumlar arasında iş birliği ve kurumlara iletilen halkın istek ve talepleri değerlendirildi.

Kocaeli Üniversitesi Hastanesi de bağımlılık polikliniğindeki amaç bağımlılığın insanlık tarihinin önemli bir bölümünde var olmasıdır ve son yıllarda ise alkol ve madde kullanım bozuklukları giderek artan önemli bir halk sağlığı sorunu haline gelmiş bu sorun yıllarca tüm ülkeleri etkileyen sorun olmuştur. COVID-19 pandemisinin de olumsuz etkisinde gelişen teknoloji ile alkol ve madde kullanım bozukluklarına davranışsal bağımlılık larının da eklenmesi bu halk sağlığı sorununu bir başka boyuta taşımıştır.

Bağımlılık polikliniğinde alkol ve madde kullanım bozuklukları ile birlikte davranışsal bağımlılıklara (kumar oynama bozukluğu, internet bağımlılığı...gibi) yönelikte ayaktan tedavi hizmeti verilmektedir. Bağımlılık polikliniğinde ilaç tedavisi, bireysel terapi ve grup terapisi (COVID-19 pandemi döneminde online) gibi tedavi yöntemleri kullanılarak tedavi süreci yürütülmeye devam ediyor. Tedavi almak isteyen bireyler veya tedavi hakkında bilgi almak isteyen aileler ve bireyler Kocaeli Üniversitesi Hastanesi randevu sistemlerinden kayıt oluşturarak Bağımlılık polikliniğine başvurabilirler.

Kocaeli Üniversitesi Hastanesinde sağlık alanında yapılan çalışmalar devam etmekte olup aynı zamanda bağımlılık alanında artan sorunlarla mücadele için yıl sonunda Kocaeli’nde AMATEM ve ÇEMATEM kliniklerinin açılması planlanmaktadır. Bununla birlikte artan sorunlara erken müdahale etmek için Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü ve Kocaeli Üniversitesi Hastanesi desteği ile Psikiyatri Anabilim Dalı bünyesinde Bağımlılık Polikliniği 19 Mart 2021 tarihinde açılmıştır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287

banner280