Ünlü şair Can Yücel doğum gününde anıldı

12 Ağustos 1999’da hayatını kaybeden ünlü şair Can Yücel, doğumunun 90. yılında adını taşıyan sokakta yapılan etkinlikle anıldı. İzmir’de düzenlenen etkinlikte; Yücel adına şarkılar söylendi, şiirler okundu. 12 Ağustos 1999 yılında...

banner279
21 Ağustos 2016 Pazar 22:21
Ünlü şair Can Yücel doğum gününde anıldı

12 Ağustos 1999’da hayatını kaybeden ünlü şair Can Yücel, doğumunun 90. yılında adını taşıyan sokakta yapılan etkinlikle anıldı. İzmir’de düzenlenen etkinlikte; Yücel adına şarkılar söylendi, şiirler okundu.
12 Ağustos 1999 yılında hayata gözlerini yuman ünlü şair Can Yücel, doğumunun 90. yılında İzmir Alsancak’taki Can Yücel Sokak’ta anıldı. Etkinlik, ismini Can Yücel’in Alavara şiirinden alan Alavara Kafe’de üç yıldır gerçekleştiriliyor. Can’lı Günler adlı anma etkinliğinde bu yıl; Şenol Morgül, Hakan Solmaz, Alper Siyambaş ve Ersin Elmas’tan oluşan Şarkı ve Şiir Aşkıyaları müzik grubu sahne alırken, Sezai Sarıoğlu ise Can Yücel şiirleri okudu ve hikayeler anlattı. Katılımın yoğun olduğu anma etkinliğinde, katılımcılara Can Yücel kitapları da verildi.

“DOĞUM GÜNÜNDE ANMAK İSTEDİK"
Üç yıldır gerçekleşen etkinlik hakkında bilgi veren Alavara Kafe sahibi Mehmet Karakurt, “Burası Can Yücel Sokağı. Kafemizin ismi de Alavara. Bunların hepsi Can Yücel’i anlatan kelimeler. Biz Can Yücel’i ölüm yıl dönümlerinde değil de doğum günlerinde anmak istedik. Dolayısıyla üç senedir bu etkinlikleri geleneksel hale getirdik. Var olduğumuz sürece bu etkinliğimiz devam edecek” dedi.
(İHA)

Son Güncelleme: 21.08.2016 22:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287