Çanakkale’de orman yangınına müdahale sürüyor

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde dün başlayan orman yangınını söndürme çalışmaları kesintisiz şekilde devam ediyor.

banner279
17 Ağustos 2025 Pazar 14:04
Çanakkale’de orman yangınına müdahale sürüyor

ÇANAKKALE - BHA

Tayfur ve Cumalı köyleri arasındaki ormanlık alanda dün saat 16.28’de çıkan yangın, rüzgârın etkisiyle kısa sürede Eceabat ilçesi sınırlarına kadar yayıldı.

Çanakkale Valisi Ömer Toraman, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, tedbir amaçlı olarak 5 köyden toplam 251 kişinin tahliye edildiğini açıkladı. Vatandaşlardan 112’sinin Eceabat Gençlik Konukevi’nde misafir edildiğini belirten Vali Toraman, “Başta orman teşkilatımızın kahramanları olmak üzere tüm kurum ve ekiplerimiz mücadeleyi sürdürüyor. Şu an itibarıyla yangın tahliye edilen yerleşim alanlarına ulaşmamıştır.” ifadelerini kullandı.

Yangına havadan 12 uçak ve 12 helikopterle destek verilirken, karadan ise 75 arazöz, 20 itfaiye aracı, 16 dozer, 84 farklı iş makinesi ve toplam 985 personel görev yapıyor.

Yangın tehlikesi nedeniyle Gelibolu’nun Karainebeyli, Eceabat’ın Yolağzı, Kumköy, Büyükanafartalar ve Küçükanafartalar köyleri önlem amaçlı boşaltıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287

banner234

banner233