Eskiden çalışmalar, başarılar, başarısızlıklar gazete, radyo, televizyon aracılığı ile dilleniyordu. Günümüzde ise sanal ortam üzerinden kurum, kuruluşlar ve yöneticileri tarafından açılan hesaplar aracılığı ile bu paylaşımlar boy boy sergilenir oldu. Dolayısı ile durum böyle olunca başarısızlıklardan ziyade hep olumlu paylaşımlar adeta göz boyuyor.

Aslında sorgulanması gereken birçok soru beraberinde geliyor. Sanal âlem öncesi sahalarda gerçekten başarı, hizmet mücadelesi sürdürülürken günümüzde masa başı klavye ile tek tuşla tek bir resmi evirip çevirip sözde başarıyı yakaladığını düşünenlerde arttı.

Sosyal medyaya bakacak olursanız herkes başarılı, çalışkan, canla başla mücadele verme havaları içersine girmiş bir yarış, bir paylaşım kısacası bir beğeni hırsı almış başını gidiyor. Elbette bunun yanı sıra gözle gördüğümüz çalışmalarını, icraatlarını ve hizmetlerini paylaşarak adından sıkça söz ettiren yöneticilerimizde var. Gerçekten başarılıların yanı sıra gün boyu sosyal medyada paylaşım yapanlarda arada kaynıyor.

Elbette çalışkan, başarılı, bağlı bulunduğu kurumuna katkı sağlayanlar, gerçekten hizmet etmek için çırpınan, vatandaşı memnun etmek için koşar adımlarla yürüyerek tüm bunları da hak ederek masasına hakim olanların paylaşımda bulunmalarına da saygım sonsuz. Zaten onları da yeri geldiğinde gerek radyo programımda haberlerde, gerek yazılı gazete köşelerinde herkes gibi bende takdir ediyor yürekten kutluyor, hatta sizler gibi ayakta alkışlıyorum.

Birde yatışta olup vatandaşa hizmet noktasında değil de, derdi sadece üstlerine kendini ispat edip sürekli bir üst makama sıçrama, makamını koruma sevdasında olanlarda göze batsalar bile sosyal medyadan sadece kuru gürültü coşku veriyorlar. Olumsuz bir haber ardından meydana çıkan olumsuzluğu gidermeden alakasız haberleri servis ederek sosyal medyadan paylaşan sözde gündem değiştirip tüm olumsuzlukları unutturmaya çalışanlar yani yarayı saracağı yerde neşter vuranlar da var.!

Coşku verdiğini düşündüklerinizin sorumlu oldukları yerlere bakınız sıkıntılar almış başını gidiyor. Yukarıda büyük yarışlar, aşağılarda curcunalar kopuyor. Günümüzde başarılarda başarısızlıklarda artık sanallaştı. İşi bilen sanal paylaşımlara değil gözle gördüğüne elle tuttuğuna itibar ediyor. İşi bilmeyen yalaka tayfası sahada neyi alkışladığını bilmediği gibi sosyal medyada da neden? Neyi? beğendiğini bile bilmeden sözde alkış tutarcasına durmadan beğeniyor. Aslında alkış tutmak adına beğeni yaparak yalakalık yapanlar çoğu zaman neyi beğendiklerinden bile habersizler. Onlar için o makamda kimin olduğu, ne olduğu önemli değil. Onlar için makamda oturan paylaşım yapsın yeter. Görev ve sorumlulukları sadece akşama kadar beğenmek.

Eskiye göre sosyal medya üzerinden başarılı görünenler, üstlerini sosyal medya hesabına ekleyenler adeta coşku veriyorlar. Helyum gazıyla şişirilmiş gibi milyon takipçi sayıları görenlere vay be dedirtiyor.

“Bas parayı, kap takipçiyi” gelsin beğeniler, çalsın sazlar oynasın tuşlar dercesine adeta aslı astarı belli olmayan paylaşımlar sayesinde göz göre göre ne hikmetse hep olumlu yönde reytingler kırılıyor. Olumsuzluk paylaşan bulamazsın, eleştirildiği zaman paylaşan bulamazsın. Hep olumlu, hep çalışkan, hep yardım sever haller almış başını gidiyor.

Paylaşım yapanın makamı yükseldikçe beğenileri de tıpkı kendisine gelen bayram mesajları gibi resmen artıyor. Ne olduğunu bilen bilmeyen sadece beğenmek için beğenenler resmen paylaşımları beğeni yağmuruna tutarak şişiriyorlar. Beğenisi şişen çalışkan havalarında, kendini ulaşılmaz görenler kendisini podyumlara çıkan konu mankenleri gibi görüp hep kendileri beğenilsin isterlerken burunlarından kıl aldırmıyorlar. Sosyal medya çalışma azmini azaltarak, işleri reklam boyutuna soktuğundan egolarda tavan oldu. Anlayacağınız başarılarda artık sosyalleşti. Sonumuz hayır olsun…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.