Başsağlığı dileğimiz şu günlerde vatanımız için mücadele ederek canlarını veren şehitlerimiz varken ekranlarda hala reyting uğruna yayınlar yaparak duyarsız kalmak bu bayrak altında yaşayan kimseye yakışmaz.

Ülkemizde yaşanan yüreğimizi yakan şehit haberlerinden sonra yayınlara hiç bir şey yokmuş gibi sürdürmek çoğu kesim tarafından olumlu karşılanmadığı gibi sürekli toplumda tartışma konusu oluyor. Şehit haberinden sonra bazı dizi ve eğlence programları iptal edilirken dizi oyuncuları, sanatçılar programlarının iptal olduğunu sosyal medya hesaplarından bizzat duyuruyorlar. Hatta konser verecek sanatçılar bile ortak acılarımızda konserlerini iptal ediyorlar.

Mahallemizde cenaze olduğunda biz toplum olarak eğlenceden kaçınan, komşumuzun hastası olduğunda bile dikkat eden duyarlı bir toplumduk ne oldu bize diye bazen kendi kendime soruyorum. Çok mu modern olduk? Yoksa duyarsız bir toplum mu olduk? Düşünüyorum…

Tok açın halinden anlamadığı gibi acısı olmayanda acısı olanın halinden anlamaz oldu. Ülkemde şehit varken bu acı hepimizin tarifsiz ortak acısıyken, topluma ulaşma imkanı olan yayın kuruluşlarının hepimizin ortak yaşadığı acılara duyarlı olarak yaptıkları yayınları ince eleyip sık dokumaları gerekiyor.

Ekranlarda matem havası esmesi hainlerin ekmeğine yağ süreceği, toplumun moralini ve dengesini bozacağı noktasında da belki de birçoğunuzla hem fikiriz. Elbette matem havası esmesinin doğru olmayacağını düşünen biri olarak göbek havası çalınarak vur patlasın çal oynasın olmaması gerektiğini de savunuyor ve kesinlikle acıları görmezden gelenleri de kınıyorum.

Bazı genel durumlarda TV ekranlarında ince bir ayar yapılması gerekiyor. Abartı değil, sadece dengeleri kontrol altına almak amacıyla ince bir ayar. Hiçbir şey yokmuş gibi davranmak bayrağımız altında yaşayan hiç kimseye yakışmaz.

Hiç bir şey benim ülkem kadar, benim askerim, polisim, bizim şehidimiz kadar önemli değil! Ocaklara ateşlerin düştüğü, yüreklerin yandığı kritik günlerde ekranlarda dikkat edilmesi gerekiyor.

Sadece ekranlar mı? Elbette değil. Toplum olarak bizleri gamsızlaştıran sosyal medya paylaşımlarına bile birey olarak özen göstermemiz gerekiyor. Tahrik edici, ayrıştırıcı, karıştırıcı, bulandırıcı, kışkırtıcı paylaşımlardan uzak birlik beraberliği zedeleyecek paylaşımlara dikkat etmemiz gerekiyor. Ortak acıları yaşadığımız şu günlerde ülkemiz için birlik beraberlik zamanı içinde olduğumuzun bilincinde olup daha duyarlı olmamız Mehmetçiğimize dua etmemiz gerekiyor. "Allah'ım ordumuzu muzaffer eylesin"

Tüm bunları yazarken, düşünürken bırakın ortak acılarımızı değerlerimizi bir vatandaşa kan lazım olduğunda bile yaptığım programlarda kan ihtiyacı olan vatandaşın o anlık yaşadığı acıya ortak olmak adına saygısızlık olmasın diye yayınlarımda fon müziği bile kullanmıyorum. Bir toplumun huzurlu ve mutlu olması her birey üzerine düşeni yapmasıyla olur.

Herkes elbette hayatına devam etmeli ancak bizim için canını veren kahramanlarımızın şehit haberlerini aldığımız şu günlerde saygı göstererek kenetlenmemiz şart şimdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.