Kocaeli'de Hekimler Sertifikalarını Aldı

Kocaeli'de Aile Hekimliğine Uyum Birinci Aşama Eğitim Programı Başarıyla Tamamlandı.

banner279
13 Mart 2024 Çarşamba 10:06
Kocaeli'de Hekimler Sertifikalarını Aldı

Sağlık Bakanlığı tarafından eğitim merkezi il olarak belirlenen Kocaeli'de, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Aile Hekimliğine Uyum Birinci Aşama Sertifikalı Eğitim Programı” sona erdi.

 

Program kapsamında Kocaeli genelinde görev yapan aile hekimlerinin yanı sıra Bolu ve Düzce illerinde de görev yapan toplam 68 aile hekimine eğitim verildi. 19 Şubat-09 Mart 2024 tarihleri arasında süren eğitimler 5 günlük 3 tur şeklinde gerçekleştirildi.

 

Eğitim Sorumlusu Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Ebru Karaca başkanlığında gerçekleşen eğitim programında çeşitli konu başlıkları altında sunumlar gerçekleştirildi.

 

Sunumları Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Mürsel Durmaz, İzleme Değerlendirme ve İstatistik Birim Sorumlusu Dr. Mehmet Yılmaz, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Birim Sorumlusu Uz. Dr. Selim Yüksel, Çeküs Birim Sorumlusu Dr. Merve Arslan, Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Gül Anıl Anakök, Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Rukiye Çoban, İzmit İlçe Sağlık Müdürlüğünde görevli Aile Hekimliği Uzmanı Dr. Serap Çökerdenoğlu, Derince İlçe Sağlık Müdürlüğünde görevli Aile Hekimliği Uz. Dr. Bilal Turan, Körfez İlçe Sağlık Müdürlüğünde görevli Aile Hekimliği Uzmanı Dr. Rukiye Koyun gerçekleştirdi. Eğitimler sonunda başarılı olan kursiyer hekimlere belgeleri düzenlenen takdim töreni ile verildi.

 

Programa Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Mürsel Durmaz, Başkan Yardımcısı Dr. İrfan Kaynar, Aile Hekimliği Birim Sorumlusu Uzman Zeynel Çoraklı ve eğitimciler katıldı.

 

Törende konuşan İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, düzenlenen sertifikalı eğitimin ve aile hekimlerinin verdiği koruyucu sağlık hizmetlerinin halk sağlığı açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Ayrıca, vatandaşlara daha kaliteli ve hızlı hizmet sunabilmek amacıyla aile sağlığı merkezlerinin fiziki şartlarının iyileştirilmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini belirtti.

Program sonunda İl Sağlık Müdürü Pehlevan, katılımcılara belge takdiminde bulundu.

Program birinci basamak sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi ve sağlıkta güncel konularda öneri ve görüşlerin dile getirilmesi ile son buldu.

Son Güncelleme: 13.03.2024 10:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287