Sakarya 9’uncu Uluslararası Kısa Film Festivali Başlıyor

Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından bu yıl 9’uncu düzenlenen Sakarya Uluslararası Kısa Film Festivali 17 Ekim’de başlıyor.

banner279
10 Ekim 2023 Salı 17:14
Sakarya 9’uncu Uluslararası Kısa Film Festivali Başlıyor

Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından bu yıl 9’uncu düzenlenen Sakarya Uluslararası Kısa Film Festivali 17 Ekim’de başlıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü himayesinde ve Sakarya büyükşehir Belediyesi desteğiyle Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen 9. Sakarya Uluslararası Kısa Film Festivali 17-19 Ekim tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşacak.

Bu yıl 61 ülkeden bin 730 kısa filmin gönderildiği Sakarya Uluslararası Kısa Film Festivali, Türkiye ve yurt dışındaki sinemaya meraklı öğrencileri bir araya getirecek. Festivalde film gösterimlerinin yanında konuk yönetmen ve oyuncularla söyleşiler, atölyeler ve özel etkinlikler düzenlenecek.

Festivalin öncesinde Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü öğretim üyeleri tüm filmleri inceleyerek Kurmaca ve Belgesel kategorilerinde 10’ar filmi finalist olarak belirledi. Ana jüri üyeleri finale kalan filmlerin arasından ilk üçe giren filmleri belirleyecek. Kurmaca kategorisinin ana jüri üyelerini Ömer Faruk Sorak, Murat Pay, Osman Doğan, Prof. Dr. Aytekin Can ve Burak Haktanır oluşturuyor. Belgesel Kategorisinin jüri üyeleri ise Selman Kılıçarslan, Muhammed Emre Kaya, Vadullah Taş, Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel ve Doç. Dr. Mustafa Aslan olduğu açıklandı.

Açılış filmi olarak bu yıl, ödüllü yönetmen Derviş Zaim imzalı Flaşbellek filmi belirlendi. Film, Suriye ordusundaki bir askeri fotoğrafçının şahit olduklarını vicdanına yedirememesiyle gelişen olayları konu alıyor. Flaşbellek, Sedona Film Festivalinde ve New York Bağımsız Sinema Festivalinde “En İyi Uluslararası Film” ödülünü, Cine Montpellier Film Festivalinde de “Genç Jüri Ödülü”ü almıştı.

Son Güncelleme: 10.10.2023 17:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287