Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname uyarınca Yargıtay'a 100, Danıştay'a 12 yeni üye seçti. Yayımlanan kararnamede Adalet Bakanlığı, HSK, Anayasa Mahkemesi'nde görevli hakim, savcı kökenli üst düzey bürokratlar Yargıtay'a üye seçilirken seçilen üyeler arasında Gebze’de bir dönem Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı ile Adalet Komisyonu Başkanlığı yaparak her zaman örnek olan, başarılı çalışmalarıyla tanınan Şerafettin Saka’nın da bulunması, HSK tarafından önemli görevlere layık görülerek hak ettiği yerlere yükselmesi hem adalet camiasında hem de Gebze bölgesinde sevinçle karşılandı.

Gebze’den sonra Kartal’da Anadolu Adliyesi’nde diğer mahkemelerden ayrı bir özelliğe olan Anayasa ve terör dosyalarına bakan 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı görevine getirilen Şerafettin Saka, sonrasında Türkiye’de sadece 7 bölgede bulunan bölge adliye mahkemelerinden İstanbul Bölge Adliye Mahkeme Başkanlığı (BAM) üyesi olarak 13.Ceza Dairesi Başkanlığı görevini yürütüyordu.

17 Temmuz 2018 Tarihli ve 30481 Sayılı Resmî Gazetede yayımlanan karara göre, Yargıtay üyeliğine seçilen Şerafettin Saka’ya yeni görevinde başarılar diliyorum.  Ülkemiz genelinde 696 sayılı kanun hükmünde kararname uyarınca yapılan Yargıtay ve Danıştay seçimlerinin Ülkemize, Milletimize hayırlı olmasını temenni ederim. Allah yar ve yardımcınız olsun.

İyi insanlar, saygın insanlar kilometrelerce uzaklarda olsalar da asla unutulmazlar, onlar her zaman gönüllerdedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.