Ekmek yediği, çalıştığı iş yerlerinin, kurum ve kuruluşların araçlarını haince kullanan sürücülere kısada olsa diyecek sözümüz elbette var.

Araçların sağ ve son ön kapı kenarlarında çalıştığı firmanın logosu, arka kısmında “hatalıysam” ibaresi olan sürücülere daha çok söyleyeceklerim var. Firma araçlarının hemen arka kısmında hatalı görünen sürücüleri yetkili kişilere bildirmek için yazılan telefon numaralarının tek rakamının sökülmesi veya kopması, silinmiş olması çok dikkatimi çekiyor? Bence birçoğu da kendisine güvenmeyen sürücüler tarafından haklarında şirketine şikâyet gitmesin diye kasıtlı kopartılıyor.

Yollarda sürekli olarak gördüğüm ve dikkatimi çeken bu konuyla ilgili olarak şirket sahipleri, araçlardan sorumlu olan şirket yetkilileri nasıl oluyor da dikkat edip görmüyorlar?

Kendi alın teriyle aldığı, hala ödediği aracına gözü gibi bakan, çamurdan, çukurdan sakınan ancak şirket arabasına bindiğinde sanki altındaki araba gavur malıymış gibi kullanan, birde bu yetmezmiş gibi trafiği tehlikeye düşüren kendini bilmez sürücüleri trafikte gördüğümde araç ruhsatını görmeden, aracın kendisine mi, yoksa çalıştığı şirkete mi ait olduğunu anlaya biliyorum. Beş parmağın beşi bir değil tabii ki, benim sözüm, yediği kaba ihanet eden, diğer sürücülerin dikkatini dağıtarak tehlike arz eden kendini bilmezleredir.

Çukurlu veya bozuk bir yolda hızını kesmeden ilerleyen,

Aracı gelişi güzel başkasının garaj kapısına park edip giden,

Trafikte kendisini karting pistinde zanneden,

Dönüşlerde kurallara uymayan,

Nasıl olsa yakıt bedava diye gazdan ayağını çekmeyen? Hız sınırını aştığında, kural ihlali yaptığında, kafayı çekip trafiğe çıktığında kollu kuvvetleri tarafından durdurulduğunda ekmek parası kazanıyorum diye yol kenarlarında trafik cezası yememek için görevliye kıvrananları da görmek mümkün oluyor. Madem altındaki araç ekmek teknen, üstelik emanetse sende emanete ihanet edercesine kullanma.!

Önce kendi ekmeğine saygılı ol.!

Sonradan da yol kenarlarında kıvırma adam ol.!

Özellikle reklam logolu ağır vasıta kamyon, beton mikseri ve tır sürücüleri kendisi yüksekte olduğundan dolayı, daha fazla pirim almak için araçları karınca gibi gören, yolun sadece kendisine ait olduğunu düşünen kasap sürücülere de gün boyu trafikte fazlasıyla şahit oluyoruz, sonra dan da kaza haberlerini alıyoruz. Kendi canı yandığı yetmiyormuş gibi başkalarında canını yakıyorlar. Bu konuda şirket sahipleri gerekli uyarıları yapmaları gerekiyor.

Aslına bakacak olursak vereceğim örneklemelerin arkası kesilmeyecektir. Kısacası şirket araçlarını en başta gelişi güzel herkese teslim etmemek gerekir. Şirket aracını teslim ederken sürücünün ehliyet sınıfı, işe girişte istenilen evraklarından ziyade “ekmek yediği kaba” nasıl davranacağı araştırılmalıdır.

Bu yazım sadece özel şirketlerle sınırlı değildir.  Bu yazımı okuyan gerek özel sektör, gerekse Devlet sektöründe çalışıyor olması fak etmiyor sadece elinizi vicdanınıza koyun ve düşünün nasıl araba kullanıyorsunuz. Kullandığınız arabalar gavur malı değil.! 

Kendi Ekmeğine saygılı olan insanlarla çalışmanız dileği ile esen kalın.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.