AK Parti Yerel Yönetimler Bölge Toplantıları Başlıyor

AK Parti Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Bölge Toplantıları başlıyor. İlkinin Balıkesir’de yapılacağı bölge toplantılarının üç ayrı ilde daha yapılması planlanıyor. Bölge toplantılarında belediye başkanlarına ve diğer katılımcılara çeşitli eğitimler verilmesinin yanı sıra tecrübeli isimlerden deneyim paylaşımları da yapılacak.

banner279
14 Eylül 2021 Salı 22:29
AK Parti Yerel Yönetimler Bölge Toplantıları Başlıyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki’nin başkanlığında AK Parti Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Bölge Toplantıları gerçekleştirilecek.

Geçtiğimiz yıl pandemi sebebiyle yapılamayan bölge toplantılarına bu yıl Balıkesir ile başlanacak. Bu toplantıda; Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bolu,  Bursa, Çanakkale, Denizli, Düzce, Edirne, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Muğla, Sakarya, Tekirdağ, Uşak ve Yalova olmak üzere 21 şehirden 201 AK Partili Belediye Başkanı Balıkesir’de bir araya gelecek.

Ayrıca bölge toplantılara o bölgedeki AK Partili büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanlarının beraberinde; büyükşehir meclis başkanvekilleri, il genel meclis başkanları, il başkanları, il yerel yönetimler, kadın ve gençlik kolları başkanları da katılacak. Balıkesir’in ardından Bölge Toplantıları’nın 15-16-17 Ekim’de Ordu’da, 22-23-24 Ekim’de Şırnak’ta ve Kasım ayında da Antalya’da yapılması planlanıyor.

“Hem eğitim hem de bilgi paylaşıma yönelik toplantılar olacak”

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından söz konusu toplantılarla ilgili yapılan açıklamada; 31 Mart’tan sonra geçen üç yılda AK Belediyeler’in genel durumu ele alınacak. Hem eğitim hem de bilgi paylaşıma yönelik toplantılar olacak. Bölge toplantılarında geçmiş dönemlerden başarılı belediye başkanlarının bilgi ve tecrübelerini, belediye başkanlarına aktarabileceği ortam oluşturulacak. Bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetimler Politika Kurulu Üyesi Refik Tuzcuoğlu moderatörlüğünde Samsun Büyükşehir Belediyesi önceki dönem Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Antalya Büyükşehir Belediyesi önceki dönem Başkanı Menderes Tevfik Türel tecrübelerini katılımcılarla paylaşacak.

Geçmişteki tecrübelerin güncel belediyecilik anlayışı ile harmanlandığı vizyoner eğitim programı daha sonra alanında uzman kadrolar tarafından yapılacak olan dijital siyasal iletişim, beden dili, halkla ilişkiler, kaynak geliştirme, mevzuat, bütçe ve personel yönetimi konulu eğitimlerle devam edecek.

İllerin kendine özel sorunlarını ve taleplerinin bildirilmesi amacıyla ilgili Bakanlıklardan Bakan Yardımcıları ve ilgili kurumların Genel Müdürleri bölge toplantılarına davet edilecek. Böylelikle şehrin sorunları ilk ağızdan dinlenmiş ve belediyelerin ve şehrin talepleri Bakanlıklara iletilmiş olacak. Toplantılar vesilesiyle Bakan Yardımcıları ve bürokratlarla belediye başkanlarının da kaynaşması hedefleniyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287