İçinde bulunduğumuz 10-16 Mayıs Engelliler Haftası sebebiyle Türkiye genelinde düzenlenen törenlerle vatan aşkıyla, vatan sevgisiyle günler öncesi bu günü sabırsızlıkla bekleyen engelli kardeşlerimiz aldıkları temsili askerlik eğitimi sonrasında düzenlenen törenlerle yemin ederek komutanlarından terhis belgelerini almanın mutluluğunu yaşadılar.

Şerefli Askeri üniformayı üzerlerine giyen engelli kardeşlerimizin gözlerindeki ışıltıyı anlatmak elbette mümkün değildir. Her Türk gencinin yapması gereken kutsal bir görevi icra etmek için yüreğinde vatan sevgisi, bayrak sevgisi taşıyan bu yürekleri gurur duyarak gönülden alkışlıyorum.

Türkiye genelinde engelli kardeşlerimizin,

Kimisi Karacı,

Kimisi Havacı,

Kimisi Denizci olma heyecanını yaşarlarken düzenlenen törenlerde heyecanlarına kendi aileleri de ortak oldular.

Türkiye'nin dört bir yanında dalgalanan şanlı Türk bayrağımızın altında, Vatan topraklarımızda yaşayan herkesin Vatan sevgisinin engel tanımadığı, bu sevginin yaşta, başta, bedende olmadığını sadece yürekte olduğunu bir kez daha gözler önüne serdiler.

Engelli kardeşlerimizin vatan aşkı,asker olma heyecanı askere gitmemek için arayış içinde olanlara da sonuna kadar kapak olsun.!

Bir yanda bedeni engelli olup yüreğinde vatan aşkıyla yananlar, bir yanda şehitler, gaziler, yüreği yanık analar, babalar, kardeşler. Diğer yanda ağzında vatan, millet kelimeleri eksik olmayan çürükçüler, kaçmak için bahane peşinde olanlar, Afrin ve Fırat Kalkanı şehitlerimizi özellikle gazilerimizi düşünün. Vicdanınızın neye el verdiğini yastığa başınızı koyduğunuzda sorgulayın.

Önce bağlı oldukları Askerlik şubelerine, sonra nizamiyeye girerken alnı açık olanların, hayatlarının her döneminde anlatmakla bitiremeyeceği askerlik anıları vardır. Allah askerlik anılarını anlatmakla bitiremeyecek, her Türk gencinin can atarak yapması gereken kutsal askerlik görevini canla başla sevgiyle yürekten icra etmek isteyen davullarla, zurnalarla, halaylarla, dualarla uğurladığımız, içimizden olan, vatan evlatlarımızın sayısını arttırsın.

Vatanımız için şehit olan bütün şehit ve gazilerimiz sizin hakkınızı asla ödeyemeyiz.

Her zaman dualarımızdasınız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.