Amasya’da Başpehlivan Recep Kara oldu

Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesinde düzenlenen ‘Demokrasi ve Şehitlere Saygı Karakucak Güreşleri’nde başpehlivanlığı Recep Kara kazandı.Kara’nın öncülüğündeki pehlivanların çayıra dev Türk bayrağıyla çıktıkları güreşlerde...

banner279
01 Eylül 2016 Perşembe 11:42
Amasya’da Başpehlivan Recep Kara oldu

Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesinde düzenlenen ‘Demokrasi ve Şehitlere Saygı Karakucak Güreşleri’nde başpehlivanlığı Recep Kara kazandı.
Kara’nın öncülüğündeki pehlivanların çayıra dev Türk bayrağıyla çıktıkları güreşlerde Ali Rıza Kaya ikinci oldu. Üçüncülüğü ise Fatih Kambur ile Uğur Zengin paylaştılar.
Gümüşhacıköy Şehir Stadı’nda düzenlenen güreşleri izleyen Amasya Valisi Salih Işık, “Demokrasi ve şehitlerimize saygı temasıyla yapılan Karakucak Güreşleri vesilesiyle aranızda bulunmaktan son derece mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Bu tür etkinliklerin mili birlik ve beraberliğimize, kardeşliğimize katkı sunmasını temenni ediyorum” dedi.
“Biz bu topraklara 1071 Malazgirt ve 1176 Miryokefalon zaferleriyle geldik. Anadolu’nun kapıları Türk milletine ardına kadar açıldı. Bütün şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. 1. Dünya Savaşı sonunda düşmanlarımız bizi topraklarımızdan atmak istedi. Fakat Türk Milleti Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasında başlatmış olduğu Kurtuluş Savaşı’nda, düşmanlarımızı topraklarımızdan söküp attı. 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetimizi kurdu” diyen Vali Işık, “Türkiye Cumhuriyeti devleti o günden bugüne kadar çok önemli mesafeler aldı. Fakat düşmanlarımız boş durmadılar. 15 Temmuzdaki hain darbe girişiminde üniformalı bir grup çete, milli iradeyi teslim almak istedi. Savaş uçakları TBMM’yi bombaladı. Tanklar sivil insanların üzerilerine sürüldü. Milletimiz birlik ve beraberlik içerisinde, hiçbir ayrım gözetmeksizin bu hain darbe girişimini önledi. Yeniden bayrak, vatan ve millet sevdası etrafında bir olduk. Bu birlik ve beraberliğimiz inşallah daim olur. Bu coğrafyada yaşayacaksak çok çalışmamız gerekiyor. İşimizi en güzel şekilde yapmamız gerekiyor. Birlik ve berberliğimizi her zaman diri ve güçlü tutmak zorundayız. Bu hain darbe girişiminden çıkan sonuç budur” şeklinde konuştu.
Gümüşhacıköy Belediyesi’nin düzenlediği ve Başkan Zehra Özyol’ün ev sahipliğini yaptığı güreşleri, CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Kaymakam Hüseyin Tekin, diğer yetkililer ve çok sayıda güreşsever izledi.
(İHA)

Son Güncelleme: 01.09.2016 12:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287