Milyonlarca öğrenci tercih sonuçları için"2021 YKS tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?" sorusuna yanıt beklerken geçtiğimiz gün ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün’ün üniversite yerleştirme işlemlerinin tamamlandığını ve YKS tercih sonuçları sorgulama ekranının erişime açıldığını belirtmesiyle heyecanlı bekleyişler nihayet sona erdi.

Tercihler açıklandıktan sonra başlayan ve sosyal medya üzerinden paylaşılan mutluluklara ortak olmak inanın beni de mutlu etti. Yıllarca hedefe ulaşmak için emek verilip, azimle çalışmanın sonucunda meydana çıkan bu tablo karşısında mutlu olmamak elde değil.

Üniversite sınavında başarı göstererek yüksek öğrenim hakkı kazanıp üniversite hayatına adım atacak olan geleceğimiz gençlerimizi can-ı gönülden tebrik ediyorum. Türk milleti sizden çok şey beklemektedir. Allah yar ve yardımcınız olsun.

***

Okul açılmasını fırsat bilenler!

Pandemi sebebiyle okula 2 yıldır gidemeyen öğrencilerin hasretinin 6 Eylül'de biteceğinin duyurulmasıyla kırtasiye ve okul kıyafeti sektöründe hareketlilik sürüyor. Sonuçta hareketlilik güzel bereket getirir!

Malum pandemi süreci birçok sektörü vurduğu gibi kırtasiye ve okul kıyafet sektörünü de çok ciddi şekilde sarstı.  Ancak unutmamanız gereken iş yapamadığınız günlerin sorumlusu öğrenci velileri değildir!

Okulların açılmasını fırsata çevirip fiyatları yükseltmek, “Nasıl olsa alma zorunluluğu var” diye vatandaşları zor duruma sokmamak gerekir. Nasıl ki market zincirlerinin kırtasiye ürünlerini satmaları sizleri rahatsız ediyorsa sizin de fiyatlarınız can yakıp rahatsız etmemelidir.

Mutlaka öğrenci velileri keselerine uygun yerleri tercih edip genel okul ve kırtasiye alışverişlerini yapıyorlar. Sizler de iş yoğunluğunuzu arttırmak istiyorsanız raflarınızda uyguladığınız fiyat politikalarınızı kontrol edip gözden geçirin.

Kimse “Kırtasiye sektörü zor duruma düşmesin” diye düşünmez. İçinde bulunduğumuz devir “cep” düşünme devridir. Fiyat artışlarıyla ilgili bahaneler üretmek yerine müşteri memnuniyeti adına daha uygun nasıl verebilirim diye çözüm bulmak gerekir.

Sen kırtasiye olarak etiket fiyatlarına dikkat edersen kırtasiye ürünleri elbette yerinden alınır. Aksi takdirde tabelaya bakmaksızın, marka gözetmeksizin uygun olan cep dostu yerler tercih edilir.

Vatandaş okul malzemeleri aldığı yere “Kırtasiye mi? Market mi? Bakkal mı?” diye bakmaz.

Vatandaş aldığı ürünlere karşılık cebinden çıkacak paraya bakar.

Kesinlikle her okul kıyafeti, her kırtasiye malzemeleri satan bir değildir. Sözüm içinde bulunduğumuz bu süreci fırsata çevirenleredir.

Yılın 12 ayı hizmet veren kırtasiyecilerimizle, dönemsel rafları dolduranlar kesinlikle bir değildir.  Kırtasiyeciler korunmalı ancak korunurken de vatandaş yüksel fiyatlardan mağdur olmamalıdır.

***

Üniversiteler açılıyor, ev sahipleri kirada uçmayın,

Kırtasiyeler fiyatlarınızı yoklayın,

Kıyafetçiler rakiplerinizle aranızda fiyat uçurumlarından kaçının,

Servisçiler km hesaplarına çok fazla takılmayın,

Özel eğitimciler vatandaşları telefonla, mesajlarla sıkboğaz edip durmayın.

***

Sorunu biliyorum diyen değil, çözüm üreten ol

Resimlerde dolaşan değil, gönüllerde kalan ol

İş bitirici görünen değil, bitiren ol

Kuyruk gibi dolanan değil, önde giden ol

Siyaseti kendi çıkarların için yapan değil, topluma faydalı ol

Sırtını yasladığın güce değil, kendine güvenen ol

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.