"En kötü unutkanlık Rabbini unutmaktır"

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Tekirdağ Orta Camiide cuma namazında hutbe okudu. En kötü unutkanlığın insanın Rabbini unutması olduğunu söyleyen Görmez, "Allah’ı unutan kendisini unutur" dedi.

banner279
31 Mart 2017 Cuma 16:37
"En kötü unutkanlık Rabbini unutmaktır"

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Tekirdağ Orta Camiide cuma namazında hutbe okudu. En kötü unutkanlığın insanın Rabbini unutması olduğunu söyleyen Görmez, "Allah’ı unutan kendisini unutur" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, bir dizi ziyaret ve toplantılar için geldiği Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa’da Orta Cami’de cuma namazını kıldırarak hutbe okudu. Diyanet İşleri Başkanı Görmez cuma hutbesinde, "Efendimiz, bir Müslümanın sıdk üzere olduğunu en büyük göstergesi olarak ortaya koyduğu bütün davranışlara sadaka adını vermiştir. Bizim dilencinin eline tutuşturduğumuz üç beş kuruş paraya verdiğimiz isim ya da bir yardımı yaptığımızda sadaka dediğimiz davranış sadece maddi yardımdan ibaret değildir. Sadaka bir müminin Rabbi’ne karşı sadakatini gösteren, kendine karşı sadakatini gösteren, sadık olduğunu gösteren, sıdık olduğunu gösteren her davranıştır. Doğruluk bütün davranışlara yansırsa Allah Resulü buna sadaka diyor. Bizi kuşatan rahmet iklimi olarak Muhammed’den (s.a.v) bugüne kadar idrak ettiğimiz üç aylara kavuştuğumuz için Rabbimize hamdolsun. Bu vakitler geldiğinde Allah Resulü ellerini açarak Allah’ım Recep ve Şaban aylarını bizler için mübarek eyle ve bizleri Ramazan kavuştur. Yüce Rabbim bizleri ve bütün alemi İslamı her türlü kötülüğü arkasında bırakmış olarak Ramazanı Şerife kavuşmayı hepimize nasip eylesin. Mümin için zamanın her anı, her saniyesi kıymetlidir. Bütün zamanlarda elimizi Rabbimize açtığımızda Rabbimiz bizi huzuruna kabul eder. Ancak bazı zaman dilimleri unuttuklarımızı hatırlatmaya gelir. Çünkü insan gündelik hayatın akışı içerisinde en kıymetli şeylerini unutur. En kötü unutkanlık insanın Rabbini unutmasıdır. En kötü unutkanlık insanın kendisini unutmasıdır. En kötü unutkanlık insanın çevresindeki yetimi, fakiri görmeden yaşamasıdır. İşte bütün bu üç aylar, kandiller, Ramazanlar, günde beş defa minarelerden okunan ezanlar, namazlar bütün bunlar unutkan olan insana unuttuklarını hatırlatmak içindir. Allah’ı unutan kendisini unutur. Allah’ı unutan kardeşlerini unutur. Allah’ı unutan ona ibadet etmeyi unutur. Allah’ı unutan doğru yol üzere olmaktan uzaklaşır. Kur’an’ın bize hatırlattığı en büyük hakikat doğru bir insan olmak, doğru bir hayat yaşamak" ifadelerini kullandı.

Görmez’e cuma namazında Tekirdağ İl Müftüsü İsmail İpek ve il müftülük personelleri eşlik etti. Öte yandan Orta Cami dolup taşarken, kimi vatandaşlar namaz kılmak için caminin bahçesinde yer bulmakta zorluk çekti.

HABER 24

Son Güncelleme: 31.03.2017 16:48
Anahtar Kelimeler:
Mehmet Görmez
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287