Trakya’nın en güzel inekleri seçildi

Tekirdağ’da gerçekleştirilen Tarım ve Teknoloji Günleri Fuarı kapsamında inekler yarıştı. İnek Güzellik Yarışmasında birinci olan Şampiyon ve Sarıkız, sahiplerini Almanya’ya gönderecek.

banner279
25 Ağustos 2017 Cuma 17:17
Trakya’nın en güzel inekleri seçildi

Tekirdağ’da gerçekleştirilen Tarım ve Teknoloji Günleri Fuarı kapsamında inekler yarıştı. İnek Güzellik Yarışmasında birinci olan Şampiyon ve Sarıkız, sahiplerini Almanya’ya gönderecek.

Tekirdağ’da gerçekleştirilen Tarım ve Teknoloji Günleri Fuarında Tekirdağ Damızlık ve Sığır Yetiştiriciliği Birliği tarafından damızlık değeri yüksek, kaliteli hayvan yetiştiren üyeleri hem ödüllendirmek hem de teşvik etmek amacıyla yarışma düzenlendi. Simmental ve Holstein ırkı olarak iki grupta düzenlenen yarışmada toplam 15 hayvan en güzel olmak için yarıştı.

Tekirdağ Damızlık ve Sığır Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Ergin Durgun, "İnek yarışması olarak biz ilkini gerçekleştiriyoruz. Burada Simmental ve Holstein olmak üzere iki ırk ayrı ayrı değerlendirilecek. Yarışma farklı kategoride olacak. 8 tane Simmental ve 7 Holstein yarışmaya katılacak. Yetiştiricilerimiz bize talepte bulunmuşlardı. Jüri önce kendi işletmelerinde bunları seçti. Seçilenler buraya yarışmaya getirildi. Burada şöyle bir durum var inek güzellik yarışmadı değil de damızlık değerleri değerlendirilecek hayvanların. İyi bir ayak yapısına sahip olmaları, uygun meme yapısına sahip olmaları yani teknik olarak bir değerlendirmeye tabi tutulacaklar. 1’incilere de fuarcılık tarafından Almanya fuarlarına ulaşımları sağlanacak. Hem Simmental hem de Holstein birincilerine. 2’ncilere ise Antalya’da düzenlenecek olan Tarım ve Hayvancılık Fuarına katılmaya hak kazanacaklar. Bugün bizim amacımız şudur. Tekirdağ ilinde damızlık değeri yüksek kaliteli hayvan yetiştiren üyelerimize hem ödüllendirmek hem teşvik etmek" dedi.

4 jüri üyesi tarafından yapılan değerlendirmenin ardından Holstein inek gurubundan Şampiyon adlı inek, Simmental kategorisinde ise Sarıkız adlı inek birinci oldu.

(Halil Dağ/İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287