Tren kazasında ölü sayısı 24`e yükseldi.

Uzunköprü-Halkalı arasında 362 yolcu ve 6 personel ile seferini yapan tren Balabanlı-Çorlu arasında aşırı yağmur yağışları nedeniyle menfez ile ray arasındaki toprağın boşalması nedeni ile raydan çıkıp devrildi.

banner279
09 Temmuz 2018 Pazartesi 12:45
Tren kazasında ölü sayısı 24`e yükseldi.


Uzunköprü-Halkalı arasında 362 yolcu ve 6 personel ile seferini yapan tren Balabanlı-Çorlu arasında aşırı yağmur yağışları nedeniyle menfez ile ray arasındaki toprağın boşalması nedeni ile raydan çıkıp devrildi.
Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan düzenledikleri basın toplantısında ölü sayısının 24`e yükseldiğini ve 338 kişinin de yaralandığını belirtti.Kaza, Çorlu ile Muratlı arasındaki Sarılar Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, saat 17.00 sıralarında Uzunköprü-Halkalı arasında 362 yolcu ve 6 personel ile seferini yapan tren Balabanlı-Çorlu arasında aşırı yağmur yağışları nedeniyle menfez ile ray arasındaki toprağın boşalması nedeni ile raydan çıkıp devrildi.
Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Olay yerinde yaralılara yapılan ilk müdahalelere göre 24 kişinin yaşamını yitirdiği 338 kişinin yaralandığı ifade edildi. Ölenlerin kimlikleri henüz belirlenmedi. Ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe edildiği vurgulandı.İçişleri Bakanlığının kurtarma helikopterlerinin olay yerinde çalışmalara yardımcı olduğu bildirildi. TCDD’ye ait vinçli kurtarma yardım ekibinin Halkalı’dan hareket etmiş olup kaza yerine varmak üzere olduğu kaydedildi. Öte yandan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın, Ankara’dan hareket etmiş olup, kaza yerine gittiği vurgulandı.


Ulaştırma Bakanlığından tren kazası hakkında açıklama Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Tekirdağ’da meydana gelen tren kazasına ilişkin açıklama yayımladı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından yapılan açıklamada, “08 Temmuz 2018 tarihinde Uzunköprü-Halkalı arasında 6 vagon, 362 yolcu ve 6 personel ile seferini yapan 12703 trenin Balabanlı-Çorlu arası km 162’de seyri esnasında, saat 17.00 sıralarında dizide bulunan 5 vagon raydan çıkarak devrilmiştir.
Kazanın aşırı yağmur yağışları nedeniyle menfez ile ray arasındaki toprağın boşalması nedeni ile meydana geldiği tespit edilmiştir. Arama kurtarma ekipleri kaza yerine intikal etmiştir. Yaralılara gerekli müdahaleler hızla yapılmaktadır” denildi.
Yaralıların durumu hakkında açıklama yapan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan "Kaza sonrası hastanelerimize müracaat sayısı 338 bunlardan 194 kişi ayakta tedavi edilerek taburcu edildi. 124 hastamız şuan müşahede altında" ifadesini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287