Teknoloji çıktı mertlik bozuldu,

Sanal çıktı düzen bozuldu,

Sosyal medyaya ayak uydurmak adeta moda oldu,

Lüks yaşantıya özenti uçsuz bucaksız bir yol oldu.

Günümüzde adeta hastalık haline gelen sanal dünyada mutlu olmaya çalışan gerçek dünyasında mutsuz oldu.

Sahte mutluluğu sanalda bulduğunu düşünen, ya bulduğu yerde bırakıyor, ya da sahte mutluluk büyük pişmanlıkla son buluyor.

Günümüzde bakınız amaçsız kullanıldığında bütün kötülüklerin en başında teknolojinin nimetleri rol alıyor. Gencecik bedenleri özentiler çıkmaz yollara sokuyor, sahipsiz gençleri yoldan çıkarıyor. Gençler tarafından ünlülerin sayfaları adeta talan ediliyor. Bu sosyal özenti gençliğimizi mahvediyor.

Aileler geldikleri yeri unuttu, gençler özentiye kapılıp kendi ailelerini unuttu, herkeste bir hava ünlülerin sosyal medya hesaplarını kontrol eder oldu. Ünlülerin her yaptıkları, yaşadıkları, yedikleri, içtikleri, giydikleri, özel hayatları gün boyu saniyelik çok önemliymiş gibi takip edilir oldu.  İnsanlar farklı yaşantılara ayak uydurmak için gösteriş uğruna adeta yarışa girerek ne olduğunu, nerden geldiğini, bütçesini unutarak kendi haddini bilmez oldu.

Karanlık dünyaların, görünen renkli yaşantılarına özenen gençlik böylelikle çığrından çıkar oldu.

Aileler işte, güven almış başını gidiyor.

Kötü bir olayda feryat ediliyor.

Gençlere sahip çıkmak sadece devletin görevi değil, en büyük görev ailelere düşüyor.

Ailelerde bilinçsizlik hat safhada durum kontrol edilemiyor.

Okullara gönderilen çocuklar, nasılsa okulda güvende diye kimlerle arkadaşlık ettiği çevresi kontrol edilmiyor.

Sigaralar ellerde, saç baş dağılmış, ağızlar bozuk, görsen öğrenci demeye bin şahit evlatlar topluma hayırlı bireyler olmak için okula gidiyor.

Aileler evlatlarını okutmak için gece gündüz didişiyor, gençlik pembe düşlerin peşinde sonucundan habersiz bilinçsizce almış başını gidiyor.

Devir kötü görmezden geliniyor.

Okul idarecileri disiplini sağlamak, kılık kıyafeti kontrol etmek, okulda düzen bozanı emsal olmaması için görmesi uyarması gerekiyor. Yönetmeliğe uyan okul yöneticileri de sorumsuz aileler tarafından sürekli şikayet ediliyor? Öğretmen uyarsa veliler hemen dikiliyor.?

Tabi ki; çocukların iç dünyalarıyla, aile yaşantılarıyla ve tüm sorunlarıyla ilgili kısacası şahsi ve ailevi problemlerin çözümü için büyük görevler, en başta rehber öğretmenlere düşüyor. Rehber öğretmen bence bir okulun kara kutusu gibi olması gerekirken, ailelerde tam anlamıyla üzerlerine düşen sorumluluğu bilmeleri gerekiyor.

Akşamdan akşama bir çocuğun başını okşamak, her ihtiyacını karşılamak, paraya boğmak ilgili aile olmak değildir. Maneviyatı unutup, ilgiyi maddiyatta zanneden aileler ilgisizliklerinin cezasını bir gün büyük öderler.

Okullarda çevre güvenliği kollu kuvvetlerinde olduğu gibi, okul içinde sorumluluk okul yöneticileri ve öğretmenlerdedir. Özellikle aileler çocuklarına son model telefon almakta her şeyin bittiğini sanmasınlar. "Çocuğunuzun sanal dünyada neler yaptığını, kimlerle görüştüğünü, hangi oyunları oynadığını bile mutlaka takip etmelidirler.

Gencecik bedenler yok olmadan gençlik kararmadan, çıkmaza girmeden kazanmak için manevi değerleri ön plana çıkaralım baskı, şiddet değil sadece kontrolleri elden bırakmayalım. Önce aileler olarak kendimizi sonra evlatlarımızı kontrol edelim.

Sosyal medyaya değil kendi ailenize ayak uydurun..!

Unutmayın.. En doğru iletişim ailedir. Gerisi hikaye ve sonu felakettir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.