Rivayete göre melekler insanlara bir ders vermek için mutluluğu saklamaya karar vermişler. Mutluluğu öyle bir saklayalım ki, bulamasınlar , belki o zaman kıymetini bilirler demişler. Nereye saklanacağı konusunda tartışmaya başlamışlar. Kimi onu Everest tepesine saklayalım demiş,kimisi Atlas Okyanusunun dibine saklayalım demiş, kimisi de Taç Mahal'in kubbesine, Mekke'nin sokaklarına, bir dondurmanın külahına, yeni doğan bir bebeğin odasına, bir lale bahçesine, v.s fikirler gelmiş. Pek çok yer düşünmüşler ancak hiç biri yeterince zor değilmiş. En sonunda aralarınan biri, "içlerine saklayalım" demiş. Kimsenin aklına gelmez!!!

Gerçekten de öyle, içimize bakmak gelmiyor hiç, hep mutluluğu dışarıda ve uzaklarda arıyoruz. Hep bir şarta bağlı mutluluğumuz. Günlük telaşlara öyle kaptırmışız ki kendimizi çoğu zaman o telaş içinde ne o günden keyif alıyoruz ne o güne katkı sağlayabiliyoruz. Günlük telaşlara dalıp, ailemize, sevdiklerimize ve kendimize yeterince vakit ayıramıyoruz. Kendi iç sesimizi yeterince dinleyemiyoruz. Bayram tebrik mesajlarında hep mutluluk dileriz birbirimize. Ancak aslında huzur ve mutluluk bizim içimizde gizli. O gize erişmek için hayat telaşı ne kadar yoğun olursa olsun, her gün mutlaka kendimize kısa bir zaman hediye etmeliyiz.  

Kendimize zaman ayırmak sözünden kuaföre gitmek, kişisel bakımımıza önem vermek, alışverişe çıkmak anlaşılmasın lütfen. Mekan neresi olursa olsun, kendimizle kalmaktan söz diyorum.Kendimizle kaldığımızda bizi en mutlu eden şeyleri yapabiliriz. Yazı yazmak, resim yapmak, doğa yürüyüşleri yapmak, bir enstrüman çalmak, örgü örmek gibi. Seçenekleri çoğaltmak sizin yaratıcılığınıza bağlı. Kendimizle kalıp içimize döndüğümüzde herkes içinde saklı olan mutluluğu görebilir.

Konuşacak kimse olmadığı için kendimizle kalmak değil, kalabalık bir ortamda bile kendi iç sesini dinleyip yalnız kalmayı tercih etmek. Mümkün olduğunca kendimize ayırdığımız o zamanda içinde bulunduğumuz mekanı farklılaştırmak. Bizi geren insanlardan uzak kalmak. Pozitif düşünme becerisi geliştirmek. Doğanın sesini dinlemek. İçinde yaşadığımız zamanın farkında olmak.

Unutmayalım, hayat telaşı hiç bir zaman bitmez. Kendimizle geçireceğimiz çok kısa bir zaman dilimi bile bizi iyi gelecek, içimizdeki mutluluğu görmek bizi her yönüyle tedavi edecek. Kendinizle muhabbet dolu günler dilerim.