Kocaeli genelinde sokakta çalışan, dilenen çocuklarla ilgili olarak bugüne kadar defalarca yazılıp çizilmesine rağmen tam anlamıyla bir sonuç alınamayan günden güne artış gösteren kanayan yaraya en sonunda ciddi anlamda ilk neşter vuruldu.

Korunma ihtiyacı olan suça sürüklenen çocukların korunmasına, haklarının ve esenliklerinin güvence altına alınmasına ilişkin usul ve esasları düzenlemek amacıyla gerçekleştirilen, ”Sokakta Çalışan Çocukların Korunmasına İlişkin Yasaklama Kararı İl Eylem Planı Çocuk ve Gençlik Merkezi Modeli”  toplantısının Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy başkanlığında yapılmasıyla başlayan  Vali bey'in "Dilenen bir çocuğu artık ilimizde görmek istemiyoruz. Gereğini yapın” talimatının ardından yetkililerin harekete geçmesiyle başlayan uygulama sonuç vermeye başladı.

Yaz, kış köşe başlarını mesken, trafik ışıklarını satış noktası haline getiren, araçların aralarında yalınayak dolaşan çocukları çok şükür görmemeye başladık.

Vatandaşlar bile sabah akşam otobüs duraklarında, üstgeçitlerde, trafik ışıklarında görmeye alıştıkları içler acısı bu görüntülerin ne zaman son bulacağını merakla beklerlerken, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy bir talimatla son noktayı koydu.

Kocaeli genelinde kurum yetkilileri sokakta dilenen, çalışan çocuklara yönelik başlattıkları çalışmaya bütün vatandaşların, sivil toplum örgütlerinin de destek vermesi gerekiyor. Vatandaş olarak bizlerin üzerine düşen en büyük görev sokakta çalışan, dilenen çocuklardan bir şey satın almayarak, yardım yapmamamız konusunda gerekli hassasiyeti göstermemiz olacaktır.

Yaptığımız yardımlarla aslında iyilik değil aksine onları bilinçli olarak uçuruma sürüklüyoruz. Yardım ve alışveriş yaptığımız sürece onların geleceğini göz göre göre tehlike altına atarak sözde iyilik yaptığımızı zannederek en büyük kötülüğü toplum olarak bizler yapıyoruz. Yaptığımız kötülüğün vebalini de asla ödeyemeyeceğiz.

Kocaeli genelinde tüm kurumların gayretle devam ettirdiği bu uygulamaya hep birlikte destek olarak bu çocukların geleceği için el birliği ile mücadele ederek ilgili kurumlara destek vermemiz yapacağımız en büyük iyilik olacaktır. Tüm kurumlar şimdi olduğu gibi aynı gayret ve özveriyle bu uygulamayı titizlikle sürdürdükleri noktada sokaklarda olan çocuklarımızın geleceklerini hep birlikte garanti altına almış olacağız.

Afişlerde belirtildiği gibi “Ellerinden aldığımız mendil ya da çiçek değil, gelecekleridir'

Saygılar sunar,

Başarılar dilerim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.