Van Gölü’nde flamingoların dansı

Van’ın Edremit ilçesindeki Dilkaya Havzası’na gelen flamingoların oluşturduğu görsel şov, izleyenleri hayran bırakıyor.

banner279
21 Temmuz 2017 Cuma 12:05
Van Gölü’nde flamingoların dansı

Van’ın Edremit ilçesindeki Dilkaya Havzası’na gelen flamingoların oluşturduğu görsel şov, izleyenleri hayran bırakıyor.

Her yıl İran’ın Urumiye Gölü’nden gelerek Van Gölü havzasında bir süre konakladıktan sonra Afrika ülkelerine göç eden flamingolar, bu yıl Edremit ilçesinde Van Gölü kıyısında bulunan Dilkaya Havzası’nı mesken tuttu. Göl çevresindeki sulak alanda beslenen flamingoların havadan çekilen görüntüleri, izleyenleri hayran bırakıyor. Drone ile çekilen görüntülerde adeta görsel şov yapan flamingolar ziyaretçilerini bekliyor.

Van YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Lokman Aslan, merkez olarak bütün yaban hayvanların göç sezonlarını ve sulak alanları kontrol ettiklerini belirterek, "Bu sene Edremit tarafındaki sazlıklarda çok sayıda flamingonun görülmesi, ilçedeki güvenliğin ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. İnsanlar denize girerken flamingolar da görsel şölen sunmaktadır” dedi.

(İHA)

Son Güncelleme: 21.07.2017 13:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287