Beyefendi görünümlü yaşlı bir amca, elinde torunuyla birlikte güle oynaya kaldırımda ilerliyorlardı. Yüzlerinde adeta mutluluk ifadesi okunuyordu. Ancak kaldırım bitiminden karşıdan karşıya geçmek üzerelerken bir anda bir araba el freni çekerek yanlarında durdu.  Aracın içinden camı açarak kafasını uzatan saygısız bir sürücü yaşlı amcamıza, hakaret edici şekilde, bunak önüne baksana, kör herif, senin dışarıda ne işin var? Yan yatmış çamura batmışsın, birde koluna torununu takıp, dışarı çıkmışsın şeklinde terbiyesizce hakaret edip bir anda uzaklaştı. Olayı görünce yapılan bu saygısızlık karşısında yerimde dona kaldım. Yaşlı amcamız bir anda yaşlılığın verdiği bir kusur işlemiş olabilir. Ne olursa olsun bu denli hakaret edici sözleri hak etmedi. Bu saygısızlığı yapan bugün baba parasıyla, baba gücüyle bu davranışı sergilerken gün gelecek aynı konuma kendisi düşecektir, unutmayalım ki, bu dünya etme bulma dünyasıdır.

Bugün belki tığ gibi, güçlü kuvvetli, sağlıklı, dirençli olabiliriz. Bir gün gelecek hepimizin yaşlılık dönemini yaşayacağımızı aklımızın bir köşesine yazmamız gerekir. Hepimiz bir gün gelecek yaşlılarımızın şuanda yürüdükleri yollarda ve kaldırımlarda yürüyeceğiz.

Her şeyden önce kendi çevremizde bulunan yaşlılarımıza dışarıda nasıl saygı gösterilmesini, toplu taşıma araçlarında yer verilmesini, hakaret edilmemesini, nazik davranılmasını, hürmet edilmesini istiyorsak bizde dışarıda gördüğümüz, yaşlı insanlarımıza hakaret ve saygısızlık değil de onları mutlu edecek davranışlarda ve iltifatlarda bulunalım. Ne olursa olsun, kim olursa olsun hiçbir yaşlı ne hakareti, nede saygısızlığı hak etmemektedir.

Yaşlılık hayatın çok özel bir dönemidir. Bütün yaşlılarımız geçmişten, günümüze köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Yaşlılık dönemi itibar gerektirmektedir bu aynı zamanda bir minnet borcudur. Yaşlı insanlar bu günlere kadar bizler için gelecek hazırlamaya çalışmış, yol göstermeye çalışmış, doğru yolu göstermeye çalışmış, bizlerin bugünlere gelmesinde büyük çaba göstermiş insanlardır.

Unutmayın ki, bir gün herkes yaşlanacaktır.
Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi "Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu; o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken, tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, geleceğe güvenle bakmaya hakkı yoktur."

İçinde bulunduğumuz haftada daha güzel bir olaya şahit olarak yazıma giriş yapmak isterdim, ancak yaşlı amcamızın torunu yanındayken hak etmediği hakaretler karşısında, sesini çıkartmaması, çaresizce sessiz kalması beni çok etkiledi. Özelliklede içinde bulunduğumuz yaşlılar haftasında bu olaya şahit olmam beni derinden üzmüştür. Yaşadığımız toplumunda saygının daha fazla kaybolmaması, değerlerin unutulmaması, yaşlılarımıza nasıl davranılacağının aileler tarafından çocuklara sürekli irdelenmesi dileği ile tüm yaşlılarımızın yaşlılar haftası kutlu olsun.

Unutmayalım..!

Dünün çocukları, bu günün babaları, bu günün babaları yarınların yaşlılarıdır.

Allah hepimize hayırlı evlatlar yetiştirmeyi nasip etsin.

Toplumumuzda hürmet edilmesi gereken yaşlılarımıza hürmet ederek her zaman, her an saygı gösterelim.

Sağlıkla, gülen yüzünüz hiç solmasın, Allah sizleri başımızdan eksik etmesin.

Sizlerin varlığı yeter.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Zafer 2018-03-21 01:10:21

Sayin Uğur abi her nesilde bozuk insanlar çıkabiliyor demekki sen ve o yasli amca bozuk çıkan kısma denk gelmissiniz Allah ıslah etsin o da yaşanacak