Bu Sefer Hortum Yozgat'ı Vurdu

Yozgat’ta bir köyde aniden çıkan hortum neticesinde çok sayıda ev ve ahırda maddi hasar oluştu, birçok ağaç da kırılarak evlerin üzerine doğru yıkıldı.

banner279
20 Eylül 2017 Çarşamba 12:38

Yozgat’ta bir köyde aniden çıkan hortum neticesinde çok sayıda ev ve ahırda maddi hasar oluştu, birçok ağaç da kırılarak evlerin üzerine doğru yıkıldı.

Yozgat merkeze bağlı Buzağcıoğlu köyünde akşam saatinde yaşanan hortum neticesinde 10 ev ve bazı ahırların çatıları uçtu. 

Çok sayıda ağaç kökünden söküldü evlerin üzerine doğru yıkıldı. Çok şiddetli hortum köy içinden geçen elektrik iletim hatlarına zarar verdi elektrik kabloların kopmasına sebep oldu. 

Köyde kısa zamanlı elektrik kesintisi yaşandı. Can kaybı yaşanmadığı hortum sonrası köy evlerinde hasar meydana geldi bazı iş makinelerinde maddi hasar oluştu.

Köy sakinlerinden Edip Dalgıç aniden gelen hortum sebebi ile zor anlar yaşadıklarını ve evleri zarar gördüğünü söyleyerek “Fırtına geldi, çatılarımızı uçurdu. 

Biz ağaç kesiyorduk. Ben böyle bir şey görmedim. Çok zor kurtulduk yoksa çatı üzerimize doğru geliyordu.

Köy Muhtarı Gürsel Dalgıç ise hortum 10-15 evin çatısını uçurdu. Dalgıç, “Hortum ağaçları kırdı, çatıları uçurdu, elektrik tellerini koparttı. 

Köy elektriksiz kaldı. 

Hortum sebebiyle korktuğunu söyleyen Kezban Ekici isimli köy sakini de hortumun bir anda olduğunu ağaçlar devrildi çatılar uçtu.

(Bahadır Muhlis Gökgül / İHA)

Son Güncelleme: 20.09.2017 13:03
Anahtar Kelimeler:
HortumFelaketYozgat
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287

banner280