Toprak altında kalan anne ve oğlunun cansız bedenine ulaşıldı!

Zonguldak'ta heyelan sonucu toprak altında kalan anne ve oğluna ulaşmak için yapılan çalışmalar, günün ilk ışıkları ile yeniden başladı. AFAD'dan yapılan açıklamada anne ve oğlunun cansız bedenine ulaşıldığı açıklandı.

banner279
10 Aralık 2023 Pazar 13:10
Toprak altında kalan  anne ve oğlunun cansız bedenine ulaşıldı!

Zonguldak'ta etkili olan yağışın ardından dün saat 19.00 sıralarında Perihan Çakar (82) ile oğlu Sait Çakar'ın (51) yaşadığı ev, heyelan sonucu kayan toprağın altında kaldı. İhbarla üzerine ekipler, arama-kurtarma çalışması başlatıldı. Çalışmalar sürerken, 2'nci heyelan yaşandı. Bu kez AFAD ve itfaiye personelinden oluşan 21 kişi, göçük altında kaldı. Bölgeye Türkiye Taşkömürü Kurumu madencileri sevk edildi. 21 personel kurtarılırken, bölgedeki evler tahliye edildi. Enkazdaki anne ile oğlunu kurtarma çalışmaları ise günün ilk ışıkları ile yeniden başladı. Öte yandan kurtarılan personelden 15'ni taburcu olduğu, 6'sının ise hastanede tedavilerinin sürdüğü bildirildi.

ANNE VE OĞLUNUN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü bölgeden acı haber geldi. AFAD, toprak altına kalan iki kişinin de cansız bedenine ulaşıldığını duyurdu. AFAD'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; 9 Aralık 2023 tarihinde Zonguldak ilimiz merkez ilçesi Asma Mahallesi'nde iki katlı bir ev heyelan sebebi ile çökmüş, 2 vatandaşımız göçük altında kalmıştır.

Arama kurtarma çalışmaları sonucunda bir vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmış olup, göçük altında kalan 1 vatandaşımızı arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı dileriz. Gelişmeleri takip ediyoruz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287