Akçakoca sahiline ölü yunuslar vurdu

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde sahile üç ölü yunus vurdu. Balıklar incelenmek üzere araştırma merkezine gönderildi.

banner279
26 Nisan 2017 Çarşamba 16:00
Akçakoca sahiline ölü yunuslar vurdu

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde sahile üç ölü yunus vurdu. Balıklar incelenmek üzere araştırma merkezine gönderildi.

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde sahile 3 yunusun vurduğunu gören vatandaşlar, yetkililere haber verdi. Bölgeye gelen Tarım İl Müdürlüğüne bağlı ekipleri balıklar üzerinde inceleme yaptı. Balıklar incelenmek üzere araştırma merkezine gönderildi. Ekipler, yaptıkları ilk incelemede yunus balıklarında her hangi bir yaralanma veya silah izine rastlamadı. Akçakoca Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Mustafa Karakaş, hiçbir balıkçının kasten Yunus balıklarını öldürecek kadar cani olmadığını söyledi.

Karakaş, ’’Balıkçıların Yunusları öldürmesi iddiasına tamamen saçmalık. Çünkü hiçbir balıkçı Yunus balığına kurşun atmaz. Balıkların ölü bulunduğunda deniz kabarıktı, hiçbir balıkçı denize çıkma şansı yoktu. Kimse balıkçıları suçlamaya kalkmasın. Balıklar ağlara takılmış olabilirler, intihar etmiş olabilirler. Çünkü bu hayvanlar strese girdiklerinde kendi kendilerini öldürüyorlar. Bu konuda bilimsel bir açıklama gerekir’’ diye konuştu.

HABER24

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287