İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Balyoz savcısı Hüseyin Kaplan’a tutuklama talebi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakim ve savcılara yönelik yürütülen soruşturma kapsamında aranırken dün teslim olan Balyoz Davası savcısı Hüseyin Kaplan, tutuklama talebiyle Nöbetçi Hakimliğe sevk edildi. İstanbul Cumhuriyet...

banner279
21 Ağustos 2016 Pazar 13:52
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Balyoz savcısı Hüseyin Kaplan’a tutuklama talebi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakim ve savcılara yönelik yürütülen soruşturma kapsamında aranırken dün teslim olan Balyoz Davası savcısı Hüseyin Kaplan, tutuklama talebiyle Nöbetçi Hakimliğe sevk edildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından hakim ve savcılara yönelik başlatılan soruşturma kapsamında sorgulanan Balyoz Davası savcılarından Hüseyin Kaplan’ın savcılıkta verdiği ifade işlemi sona erdi.
Savcı Kaplan, soruşturmayı yürüten savcılık tarafından, ’silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan tutuklama istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Kaplan’ın tutuklanıp tutuklanmayacağına, ifade işleminin ardından Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği karar verecek.
15 Temmuz darbe girişiminin ardından, HSYK tarafında açığa alınan hakim ve savcılar hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından soruşturma başlatılmıştı. Başsavcılığın İstanbul ve Gaziosmanpaşa Adalet Sarayı’nda görev yapan 135 hakim ve savcı hakkında başlattığı ’terör örgütü üyeliği’ soruşturmasından 81 hakim ve savcı tutuklanmış, 36 hakim ve savcı adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakılmıştı.

Hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı
Soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan Ergenekon davasına bakan üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu ile Balyoz davasının savcılarından Hüseyin Kaplan’ın da arasında bulunduğu bazı hakim ve savcılar firar etmişti. Başsavcılık, firar eden hakim ve savcılar hakkında yakalama kararı çıkarmıştı.

Dün akşam teslim oldu
Tüm adreslerinde aranan ve hakkında yakalama kararı bulunan firari savcı Hüseyin Kaplan, dün özel bir televizyon kanalına verdiği röportajla ortaya çıktı. Röportajda pişman olduğunu ve teslim olacağını belirten Kaplan, dün akşam saatlerimde Emniyet Müdürlüğü’ne giderek teslim olmuştu. Kaplan, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na götürülerek savcılığa çıkarılmıştı.
(İHA)

Son Güncelleme: 21.08.2016 14:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287