İstanbul’daki 5 adliyede 273 gözaltı kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın adli personele yönelik yürüttüğü FETÖ soruşturması, İstanbul, Bakırköy, Gaziosmanpaşa ve Büyükçekmece adliyelerinden sonra Anadolu Adalet Sarayına da sıçradı. Başsavcılığın talimatıyla...

banner279
16 Ağustos 2016 Salı 10:41
İstanbul’daki 5 adliyede 273 gözaltı kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın adli personele yönelik yürüttüğü FETÖ soruşturması, İstanbul, Bakırköy, Gaziosmanpaşa ve Büyükçekmece adliyelerinden sonra Anadolu Adalet Sarayına da sıçradı. Başsavcılığın talimatıyla başlatılan operasyonda, hakkında gözaltı kararı bulunan adli personel sayısı 273’e yükseldi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçları Bürosu Savcılarından Gökalp Kökçü’nün talimatıyla, İstanbul ve Gaziosmanpaşa Adliyelerinde 129, Bakırköy Adliyesinde 44 ve Büyükçekmece Adliyesi’nden 17 adli personel hakkında gözaltı kararı alınmıştı. Başsavcılığın talimatı üzerine FETÖ operasyonu bu sabah Anadolu Adalet Sarayı’na da uzandı. Anadolu Adalet Sarayı’nda görevli 83 adli personel hakkında gözaltı kararı alındığı, şüphelilerin çalışma odalarında arama ve el koyma işlemlerinin başlatıldığı öğrenildi.
İstanbul Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri savcılık talimatı üzerine, sabah saat 08.45 sıralarında operasyon noktalarından biri olan İstanbul Adalet Sarayı önüne konuşlanmıştı. Onlarca emniyet aracı adliyenin C kapısı önüne park edilirken, çok sayıda sivil polis arama çalışmaları için adliyeye girmişti.

Çok sayıda memur gözaltına alındı
Adliyedeki mahkeme, savcılık ve büro kalemlerine giren emniyet ekipleri, hakkında gözaltı kararı bulunan memurların çalışma odalarında yoğun bir arama ve el koyma çalışması başlatmıştı.. Gözaltına alınan şüpheliler, gruplar halinde adliyeden çıkarılarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülmüştü.

4 memur geçtiğimiz hafta gözaltına alınmıştı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin başlattığı soruşturma, askerler, hakim-savcılar, avukatlar, gazeteciler, emniyet güçleri, askeri yargı mensupları ve akademisyenlerin ardından memurlara sıçramıştı. İstanbul Adalet Sarayı’nda görevli aralarında katiplerin de bulunduğu 4 şüpheli memur, FETÖ ile bağlantılı olduğu iddiasıyla geçtiğimiz hafta gözaltına alınarak emniyete götürülmüştü.
(İHA)

Son Güncelleme: 16.08.2016 11:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287