Aydın nazilli’de Güncel FETÖ Bilançosu

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin ardından Nazilli’de yapılan ve halen devam eden FETÖ/PDY operasyonlarında 202 kişi tutuklandı. Toplam 550 kişi gözaltına alınırken, 400 ev ve iş yerinde de arama yapıldı.Ege Bölgesi’nde FETÖ/PYD...

banner279
28 Ağustos 2016 Pazar 10:04
Aydın nazilli’de Güncel FETÖ Bilançosu

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin ardından Nazilli’de yapılan ve halen devam eden FETÖ/PDY operasyonlarında 202 kişi tutuklandı. Toplam 550 kişi gözaltına alınırken, 400 ev ve iş yerinde de arama yapıldı.
Ege Bölgesi’nde FETÖ/PYD yapılanmasının en yoğun olduğu Nazilli’de, operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. Nazilli Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı başarılı çalışmalarda bugüne kadar toplam 550 kişi gözaltına alındı. 202 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 400 ev ve iş yerinde de arama yapıldı.
OPERASYONLAR NASIL BAŞLADI?
Nazilli’deki FETÖ/PDY operasyonları ilk olarak işadamı H.D.T’nin İsabeyli’de gözaltına alınmasıyla başladı. H.D.T’nin tutuklanmasının ardından operasyonlara hız veren Nazilli Emniyeti, aralarında hakim, iş adamı, savcı, mühendislerinde bulunduğu toplam 42 kişiyi gözaltına aldı, 14 kişi ise tutuklandı. İlçede örgüte finans kaynağı sağladıkları tespit edilen iş adamlarına yönelik yapılan operasyonlarda ise 34 iş adamından 24’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. Türkiye’nin önemli firmalarından biri olan ve merkezi Nazilli’de bulunan şirketin yöneticileri M.T. A.T. ve Ü.T. kardeşlerin tutuklanmasıyla süren operasyonlarda, örgütün finans ayağına büyük darbe vuruldu. 16 Temmuz’dan beri süren gizli operasyonlarda ismi açıklanmayan çok sayıda kişi de tutuklanarak cezaevine gönderildi.
KURUMLARDA TEMİZLİK
Nazilli’deki devlet kurumlarında FETÖ operasyonları kapsamında çok sayıda isim açığa alınırken, devletle ilişikleri kesiliyor. Nazilli Emniyeti’nde de 20’ye yakın polis tutuklanırken, 15 polis ise açığa alındı. Nazilli Belediyesinde ise 3 kişi Milli Eğitim Müdürlüğü’nde ise FETÖ’ye yakınlığı ile bilinen öğretmen ve memurlar ise açığa alındı.
TERÖR YUVALARI DEVLETE GEÇTİ
FETÖ/PDY yapılanmasının ilçede bulunan 5 özel okul ile 2 dershane kapatılmış ve devlet himayesine geçmişti. Yapılan eş zamanlı operasyonlarda ilçede bulunan Akasya, Atıf Bey, Sema, Refia ve Meltem yurtları kapatılarak kapılarına kilit vuruldu. Kapatılan Özel Aydınlık ve Fatih Koleji ise önümüzdeki eğitim öğretim yılında devlet okulları olarak hizmet vereceği belirtildi.

Son Güncelleme: 28.08.2016 11:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287