AYSO’da Ar-Ge ve Tasarım Merkezi bilgilendirmesi yapıldı

Aydın Sanayi Odası’nda (AYSO), “Ar-Ge ve Tasarım Merkezi Tanıtım ve Bilgilendirme” toplantısı gerçekleştirildi.Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen “Ar-Ge ve Tasarım...

banner279
08 Eylül 2016 Perşembe 11:44
AYSO’da Ar-Ge ve Tasarım Merkezi bilgilendirmesi yapıldı
Aydın Sanayi Odası’nda (AYSO), “Ar-Ge ve Tasarım Merkezi Tanıtım ve Bilgilendirme” toplantısı gerçekleştirildi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen “Ar-Ge ve Tasarım Merkezi Tanıtım ve Bilgilendirme” toplantısı Aydın Sanayi Odası (AYSO) meclis salonunda gerçekleşti. AYSO üyeleri, toplantıya etkin katılım gösterdi.
Ülkemizde AR-GE için ayrılan fonların özellikle son dönemdeki artışından duyduğu memnuniyeti dile getiren AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Ar-Ge Reform Paketi’nin önemine vurgu yaparak tüm paydaşların bilgilendirilmesi amacıyla bu ve benzeri etkinlikler sayesinde yeni kurulacak Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri ile katma değeri daha yüksek yeni yatırımların ve üretimlerin yolunun açılacağını belirtti.
Toplantının ilk oturumunda; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Doç. Dr. İlker Murat AR; Ar-Ge Reform paketinin sanayicilerimize ve üniversite öğrencilerimize ve öğretim görevlilerimize getirdiği yenilikleri ve Kanunda geçen tasarım ofisi, Ar-Ge hizmeti satın alma, gümrüklerdeki teknolojik muafiyetler , teknolojik ürün destekleri , san-tez destekleri gibi bir çok desteğin özeliklerini açıklayarak sunum yaptı.
Ar-Ge ve Tasarım Merkezi olmanın Mali avantajları, örnek uygulamalar konusunda Yeminli mali Müşavir Hüseyin Karslıoğlu bilgilendirme yaptı. Toplantının ikinci oturumunda; Firmalarında , Ar-Ge ve Tasarım Merkezi kurabilecek sanayicilerle Bakanlık yetkilileri detaylı çalışma yapmak üzere yüz yüze görüşmeler gerçekleştirdiler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287