Türkiye’nin ilk zırhlı ’gergedanı’

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde bulunan Hayvanat bahçesindeki Türkiye’nin ilk zırhlı gergedanı Samir, sıcak havalarda yazlık bahçesine çıkarak keyifli günler geçirirken vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Darıca’da bulunan...

banner279
10 Ağustos 2016 Çarşamba 14:02
Türkiye’nin ilk zırhlı ’gergedanı’

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde bulunan Hayvanat bahçesindeki Türkiye’nin ilk zırhlı gergedanı Samir, sıcak havalarda yazlık bahçesine çıkarak keyifli günler geçirirken vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. 
Darıca’da bulunan Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkına geçtiğimiz aylarda getirilen Türkiye’nin ilk zırhlı gergedanı Samir hava sıcaklığının artması ile birlikte yuvasının kapalı bölümünden yazlık bahçesine çıkarıldı. Açık ve geniş arazide çamur ve su havuzunda keyifli zaman geçiren Samir’e parka gelenler büyük ilgi gösteriyor.

“CANLI OLARAK GÖRMEK YAKIN OLARAK GÖRMEKTEN DAHA MÜTHİŞ BİŞEY"
Türkiye’nin ilk zırhlı gergedanını göremeye geldiğini belirten Mehmet Meral adlı ziyaretçi, "Genellikle belgesellerde görüyorduk şimdi canlı olarak gördük. Canlı olarak görmek yakın olarak görmek daha müthiş bir şey. Televizyon biraz daha kısıtlı, burada daha yakın görüyorsunuz daha heyecanlı oluyor. Doğal hayatlarından kopmuşlar ama bizim de yakın olarak görmemize vesile olanlardan Allah razı olsun. Kokusunu bile hissettik. Televizyonda olunca kokusunu göremiyoruz ama burada kokusunu bile hissettik” dedi.

“GERGEDANI GÖRMEK İÇİN HEP AFRİKA’YA GİTMEK İSTERDİM"
İlk defa gergedan gördüğünü söyleyen Mina Alioğlu isimli minik ziyaretçi ise, “Çok büyük. Gergedanı görmek için hep Afrika’ya gitmek isterdim. Türkiye’de görünce çok mutlu oldum. Gergedanı bir daha görmek için yeniden geleceğim” şeklinde konuştu.

“HERKES BURAYA GELSİN GÖRSÜN BU GERGEDANI"
Türkiye’nin ilk zırhlı gergedanının Darıca Hayvanat bahçesinde olduğunu internette gördüklerini ve hemen çocukları ile beraber onu görmeye geldiklerini belirten Işıl Alioğlu da, “Çok merak ettik. Çünkü çocuklarım Afrika’ya çok meraklı oraya gitmek istiyorlar. Ama gidemediğimiz için ve gergedanda buraya geldiği için gelmek istedik. Sıcak demeden onu görmeye geldik. Buraya daha önceden gelmiştik ama gergedan geldikten sonra bir daha gelelim dedik. Gerçekten gergedan çok değişikmiş. Çok büyük inanılmaz büyük Türkiye’de hiçbir hayvana benzemiyor. Ben çok beğendim çok şaşırdım. Herkes buraya gelsin görsün bu gergedanı” ifadelerini kullandı.
(İHA)

Son Güncelleme: 10.08.2016 16:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287