Fransa’da orman yangını insanları evlerinden etti

Fransa’nın ikinci büyük kenti olan güneydeki Marsilya yakınlarında devam eden ve yerleşim yerlerini tehdit eden orman yangınları nedeniyle yüzlerce kişi evlerinden tahliye edildi. Fransa’nın güneyini etkisi altına alan ve dün rüzgarın...

banner279
11 Ağustos 2016 Perşembe 14:13

Fransa’nın ikinci büyük kenti olan güneydeki Marsilya yakınlarında devam eden ve yerleşim yerlerini tehdit eden orman yangınları nedeniyle yüzlerce kişi evlerinden tahliye edildi.
Fransa’nın güneyini etkisi altına alan ve dün rüzgarın da etkisiyle yayılan yangınlarında şimdiye kadar 3 bin 300 hektardan fazla ormanlık alan yandı. Alevlerin yerleşim yerlerini tehdit etmesiyle birlikte yüzlerce kişi de tahliye edilirken biri ağır olmak üzere 3 kişi yaralandı. Marsilya’nın 24 kilometre kuzeyindeki Vitrolles kentinde ise 20 ev tamamıyla yandı. Tahliye edilenler barınaklara ve spor salonlarına yönlendirilirken, durumu kritik halde olan insanlara helikopterle ulaşılıyor.
Bölgede bin 800’den fazla itfaiye eri görev alırken yangının yayılmasının önlendiği ve kontrol altına alma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.
(İHA)

Son Güncelleme: 11.08.2016 15:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287