Kıbrıs Konferansına Cenevre ev sahipliği yapıyor

Cenevre bugün, tarafların yanı sıra garantör ülkelerin dışişleri bakanlarının katılımı ile gerçekleştirilen Uluslararası Konferans’a ev sahipliği yapıyor.

banner279
12 Ocak 2017 Perşembe 15:11

Cenevre bugün, tarafların yanı sıra garantör ülkelerin dışişleri bakanlarının katılımı ile gerçekleştirilen Uluslararası Konferans’a ev sahipliği yapıyor.

Kıbrıs müzakereleri kapsamında İsviçre’nin Cenevre kentinde bulunan KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, bugün başlayan Uluslararası Konferans öncesinde garantör ülkelerden İngiltere’nin Dışişleri Bakanı Boris Johnson ile görüştü. Heyetlerin de katıldığı BM’nin Cenevre Merkezi’ndeki görüşme, TSİ 12.00 sıralarında başladı. Yaklaşık yarım saat süren görüşmeye İngiltere’nin Avrupa ve Amerika İşlerinden Sorumlu Bakanı Alan Duncan da katıldı.

Akıncı, görüşmeleri kapsamında Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis ile de bir araya geldi.

ULUSLARARASI KONFERANS

Cenevre bugün, tarafların yanı sıra garantör ülkelerin dışişleri bakanlarının katılımı ile gerçekleştirilen Uluslararası Konferans’a ev sahipliği yapıyor. BM Cenevre Merkezinde yapılan tarihi konferansa KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, güney Kıbrıs Başkanı Nikos Anastasiadis ile garantör ülkeler adına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias ve İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson katıldı.

Yunan Hükümet Sözcüsü Dimitris Tzanakopoulos, müzakerelerde ilerleme kaydedildiğini ancak önemli konuların henüz sonuçlanmadığını ifade etmişti.

Son Güncelleme: 12.01.2017 17:07
Anahtar Kelimeler:
KıbrısKonferansCenevre
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287