Tayland Kralı Bhumibol hayatını kaybetti

1946 yılından bu yana tahtta bulunan Tayland Kralı Bhumibol, tedavi gördüğü hastanede 88 yaşında hayatını kaybetti. Tayland Kralliyet Sarayı tarafından yapılan açıklamada, Tayland Kralı Bhumibol’un tedavi gördüğü başkent Bangkok’taki...

banner279
13 Ekim 2016 Perşembe 16:20
Tayland Kralı Bhumibol hayatını kaybetti
1946 yılından bu yana tahtta bulunan Tayland Kralı Bhumibol, tedavi gördüğü hastanede 88 yaşında hayatını kaybetti.
Tayland Kralliyet Sarayı tarafından yapılan açıklamada, Tayland Kralı Bhumibol’un tedavi gördüğü başkent Bangkok’taki Siriraj Hastanesinde 88 yaşında hayatını kaybettiği bildirildi. Dünyanın en uzun süre tahtta kalan kralı olan Bhumibol‘un ölüm nedeni ve yerine kimin geçeceği ile ilgili açıklama yapılmadı.
1927’de dünyaya gelen Bhumibol, Kral Ananda Mahidol’un 20 yaşında hayatını kaybetmesinin ardından 1946 yılında tahta çıkmıştı. 70 yıl boyunca tahtta kalan Bhumibol, dünyanın en uzun süre tahtta kalan kralı oldu.
(İHA)

Son Güncelleme: 13.10.2016 16:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287