EPDK'dan Önemli Açıklamalar

EPDK'dan akaryakıt alanında hizmet veren firmaların uygulamalarının yerinde ve otomatik sistemle denetlenmesi ve alınan önlemler hakkında önemli açıklamalar geldi.

banner279
14 Ekim 2017 Cumartesi 21:08
EPDK'dan Önemli Açıklamalar

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından yapılan açıklamada, kayıt dışı akaryakıt uygulamalarının tamamen önüne geçildiği belirtilirken, benzin, motorin ve mazot gibi petrol ürünlerinin fiyat artışını erken uygulayan işletmelerle standart fiyat altı ürün satışı yapan işletmeler hakkında değerlendirme yapıldı. Kurum Başkanı Mustafa Yılmaz tarafından yapılan değerlendirmede, akaryakıt ürünlerine getirilecek fiyat artışı öncesi bazı işletmelerin zammı vaktinden önce uyguladığını bazılarının ise standart fiyatlar altında satış yaptığını kaydetti. Kaçak satışı otomasyon sistemleri çözdü Başkan Yılmaz akaryakıt işletmelerine yapılan denetlemeler sonrası,  kaçak ürün satışının tamamen ortadan kaldırıldığını, izlemeye alınan istasyonların çok az ölçüde bile kaçak satış yapamadığını aktardı. Yılmaz işletmelerin pek çok araçla mercek altında olduğunu ve yapılan denetlemelerle de kaçak ürün sorunun çözüme kavuşturulduğunu ifade etti.
Yeni fiyatı vaktinden önce uygulayanlar tespit ediliyor Otomatik izleme sistemlerinin başarıyla hizmet vermeye devam ettiği belirten Yılmaz, döviz kurları ve petrol fiyatlarını takip eden  ve gelecek zammı tahmin eden bazı işletmelerin yeni fiyat açıklanmadan yüksek fiyatla ürün satışı yaptıklarını, durumun izleme sistemleriyle tespit edildiğini, dolayısıyla yapılan yanlışın gözden kaçmadığınının altını çizdi. Durumun rekabet kurallarına aykırı olduğunu ve buna müsade edilmeyeceğinin vurgulayan EPDK Başkanı, alınacak tedbirler ve kesilecek cezalarla ilgili ivedilikle karar alacaklarını dile getirdi. Akaryakıtı fiyatının altında satan işletmelere de değinen Yılmaz, sürümden kazanmak amacıyla ucuz fiyatla satış yapanlara serbest piyasa kuralları gereği müdahele edilmesinin doğru olmadığını, bu tip firmaların reklam vermeden fiyat indirimiyle tanıtımlarını yapmaya çalıştıklarını kaydetti. Firmanın zarar etse de bu uygulamasına vergi kaçakçılığı olmadığı sürece müdahele edilemeyeceğini ancak rekabet açısından haksızlık oluşması durumunda tavan fiyat uygulmasını devreye sokarak çözüm üretebileceklerini belirtti.

Son Güncelleme: 17.10.2017 18:36
Anahtar Kelimeler:
AçıklamaAkaryakıtEpdk
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287