Maliye Bakanı Naci Ağbal: "Bütçe dengesi 1,3 milyar TL fazla verdi"

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2016 yılı Ocak-Temmuz dönemi bütçesine ilişkin, "Ocak-Temmuz döneminde de bütçe dengesi geçen yılın aynı dönemine göre 5,9 milyar TL iyileşerek 1,3 milyar TL fazla verdi” dedi.Maliye Bakanı Naci Ağbal, yaptığı...

banner279
15 Ağustos 2016 Pazartesi 11:49
Maliye Bakanı Naci Ağbal: "Bütçe dengesi 1,3 milyar TL fazla verdi"

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2016 yılı Ocak-Temmuz dönemi bütçesine ilişkin, "Ocak-Temmuz döneminde de bütçe dengesi geçen yılın aynı dönemine göre 5,9 milyar TL iyileşerek 1,3 milyar TL fazla verdi” dedi.
Maliye Bakanı Naci Ağbal, yaptığı açıklamada 2016 yılı Ocak-Temmuz dönemi bütçe gerçekleşmelerini değerlendirdi. Bütçedeki güçlü performansın 2016 Temmuz ayında da sürdüğünü belirten Ağbal, “Temmuz ayında bütçe hem aylık hem de kümülatif olarak fazla verdi. Geçen yıl Temmuz ayında 5,4 milyar TL açık veren bütçe, bu yıl 129 milyon TL fazla vererek, 5,5 milyar TL’lik iyileşme gösterdi. Benzer şekilde Ocak-Temmuz döneminde de bütçe dengesi geçen yılın aynı dönemine göre 5,9 milyar TL iyileşerek 1,3 milyar TL fazla verdi” ifadelerini kullandı.
Faiz dışı fazlada da güçlü bir performans gerçekleştiğini bildiren Ağbal, şunları kaydetti:
“Bu yıl Temmuz ayında faiz dışı fazla 4,3 milyar TL ile geçen yılın aynı dönemine göre 4,7 milyar TL iyileşme gösterdi. Yılın ilk yedi ayında faiz dışı fazla geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,6 artarak 31,9 milyar TL oldu. Ekonomimizin en güçlü yanlarından birini oluşturan mali disipline kararlılıkla devam ediyoruz. Global ekonomideki kırılganlık ve belirsizliklerin devam ettiği bir ortamda Türkiye ekonomisi güçlü yönlerini devam ettirme ve daha da pekiştirme görünümünü koruyor. Bütçe disiplini yanında ekonomimize daha da güç katacak yapısal reformlara da hız kesmeden devam edeceğiz.”
(İHA)

Son Güncelleme: 15.08.2016 13:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287