AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir: "Lügatimizde öteki kavramına yer yoktur!”

AK Parti Gençlik Kolları Genel Merkezinin düzenlediği Eğitim Kampı’na konuşmacı olarak katılan AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, gençliğin AK Dava’ya bakışına dair görüşlerini paylaştı."AK Davanın temeli vahdettir"Yaklaşık...

banner279
28 Ağustos 2016 Pazar 10:01
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir: "Lügatimizde öteki kavramına yer yoktur!”

AK Parti Gençlik Kolları Genel Merkezinin düzenlediği Eğitim Kampı’na konuşmacı olarak katılan AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, gençliğin AK Dava’ya bakışına dair görüşlerini paylaştı.
"AK Davanın temeli vahdettir"
Yaklaşık 1 saat süren program’da gençlere AK Dava’nın esaslı düsturlarından birisinin “öteki kavramını” lügatlerinde barındırmamaları gerektiğine işaretle başlayan Aydemir, “Davamızın temeli vahdettir, tevhide teslimiyettir. Yani bir olmaktır. Birlikte yol bulmaktır. Bu yüzdendir ki, birlikte rahmet vardır diyoruz. Bu sebeple, tek millet diyoruz. Etnik aidiyetler birer hakikat olsa da, onlara saygıda kusur göstermeden tek millet gerçeğine teslim olacağız. Bu hal, milli, yerli kodlarımıza işlenmiş cevheri bir tarzdır.” Kaydını düştü.
"Müslümanı ötekileştirenlere dikkat"
“Bizde her doğan erkek, Mehmet’tir, Ahmet’tir, Ali’dir, Osman’dır, Ebubekir, Ömer’dir. Her dünyayı teşrif eden kız evladımız, Ayşe’dir, Hatice’dir, Emine’dir. Vahdet için can verenlerimiz, Hasan’dır, Hüseyindir. Tevhid yoluna baş koyanlar hep İsmail’dir İsmail’i anlayıştır. Ve tabii duruşumuz, Cihana karşı milli duruştan bahsediyorum; Elif’çedir, dimdik! Mert ve net bir hal.” Kaydını da düşen İbrahim Aydemir, “ Siyaset yaparken hedef aldığımız asli iki davamız var. Birincisi, esir halde bulunan, küresel dengeler uğruna yok sayılan milletleri, aynı inancı taşıyan kardeşlerimizi, mazlum ve mağdur milletleri sahici ve kalıcı birer istiklal ve hürriyet tapusuna sahip kılmak.. İkincisi ise, fasid bir daire içerisine alınmış olan İslami tefekkürün önünden, yolumuzu tıkayan ve biteviye aynı hataları yaptıran gaflet ve cehalet engellerini kaldırmak. Ve tabii, buna bağlı olarak müslümanı öteki sayan anlayışı, müslümanı müslümana düşman eden yaklaşımı tarihe gömmek. İşte bunun adı vahdetçi tarzdır. Bunun ismi tevhidi duruştur! Ne mutlu bu yol üzere olanlara.” dedi.
"İtirazımız küresel ahlaksızlığadır"
“Bizim imanımız seküler anlayışı reddeder. Büyük resmi ele aldığınızda dünyevi bakış bizim ufuk çizgimize uzaktır, hatta yoktur. Biz, halk Hakk’ın eseridir diyenlerdeniz. Dünyayı ahret yurdunun tarlası bilenlerdeniz. Bizi millet kıvamına taşıyan da bu anlayıştır işte.” Notunu düşerek konuşmasına devam eden Aydemir, “ Küresel ahlaksızlığa itirazımız bu sebeplerdir. Bundandır, dünyanın beşten büyük olduğu hakikatini haykırışımız. Bunun içindir, manayı maddeye galip getirme gayretimiz. Bu yoldaki feyzimiz mekkidir.. Üslubumuz Kurani’dir. Kılavuzumuz ise alemlere rahmet efendiler efendisi resulü kibriyadır. Ve bu yürüyüş mübarektir. Kutlu bir seferdir. Ne mutlu bu yolun yolcularına.. Size.. Ak gençlere.” Değerlendirmesinde bulundu.
"Kuru bir cihangirlik kavgasına uzağız"
“Bundan tam 500 yıl önce milli istiklali perçinleyen bir zaferimiz vardı.. Mercidabık zaferi.. 24 Ağustos 1516’da… Akıncılar, Alpler, Alperenler yürümüştü o vakitler” diyerek, Bu zaferin bugünü tarif için olduğuna vurgu yapan AK Parti Erzurum Milletvekili Aydemir, daha sonra şunları söyledi. “Tam 500 yıl sonra, Fırat Kalkanı yürüyüşü… Bilerek, isteyerek ve bir şuur örerek bu tarihe denk getirilmiş bir yürüyüş. Yani Mercidabık’ın tarihine eş düşsün diye zamanlama yapılmıştı. İşte bunun adı milli şuurdur. Milletleşme bilincinin açığa çıkış resmi, fotoğrafıdır. Sakarya’dan Fırat’a haykırış… Önderine, başkomutanına ve askerine selam olsun! Değerli gençler biz bu duruşa, bu haykırışa dava diyoruz. AK Dava… Adını Osman Gazi Orhan Gazi’ye nasihatinde koymuş. Hani diyor ya, ‘Bizim davamız kuru bir cihangirlik davası değildir’ diye… Ve ekliyor! ‘İlay’ı Kelimetullah’tır!’ İşte budur! Davamızın adı da sanı da, önü, arkası hepsi budur! Arka planı olmayan şeffaf bir dava… İla’yı Kelimetullah! Yani Allah adını cihana yaymak! Ne mutlu bu davaya er olanlara.. Yüreğiyle aklığı berraklığı ifade edenlere.. Ne mutlu.” Nitelemesinde bulundu.
“Şimdilerde peygamber iklimin çocukları olarak tarif ettiğimiz aziz ordumuz yeni bir tarih yazıyor” diyerek konuşmasın sürdüren Aydemir; “Yahya Kemalin ifadesiyle, gönlü bir, imanı bir olan ve ordular içinde en sarpı olarak tarif edilen ordu… Aziz gençler ordu derken sadece silah kuşanmışları anlamayalım lütfen! Rahmetli Nihat Sami Banarlı’ya kulak kesilelim bu noktada. O büyük insan, bizim üç ordumuz var diyor. Birincisi, yeryüzüne emniyet, güven, adalet, insani değerler, şefkat yaymayı hedef edinmiş ordu-millet… İkincisi, mütefekkirlerimiz.. İlmiyle amil alimlerimiz, kanat önderlerimiz, öğretmenlerimiz… Ve ekliyor Banarlı, Üçüncüsü ise, tarihimizin her anında, her müşkilimizde, semalarımızda uçuşarak bize yardımcı olan ordu. Bu ordu maddi değil, manevi ordudur! Bu ordu asırlarca bu toprakları bize vatan yapmak için şehadet şerbeti içenlerden müteşekkil bir ordudur. Şehitler ordusu, evliyalar ordusudur! Aziz gençler bu ordu bugün, yani sizinde paylaştığınız şu zaman dilimlerinde de çok mübarek bir gayret üzeredir. Ki, Hakikate düşman küffar odusunun bütün saldırılarını püskürtmemizde baş amil olmuştur. Elhamdülillah! Şükür!” dedi.

Son Güncelleme: 28.08.2016 11:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287