15 Sene İçinde 7 Buçuk Milyon Konutu Tekrardan Yenilemiş Olacağız

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki kentsel dönüşüm teslim töreninde yapmış olduğu konuşmada, 15 sene içinde 7 buçuk milyon konutu baştan sona yenileceğiz.

banner279
21 Eylül 2017 Perşembe 18:59
15 Sene İçinde 7 Buçuk Milyon Konutu Tekrardan Yenilemiş Olacağız

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki kentsel dönüşüm teslim töreninde yapmış olduğu konuşmada, “15 sene içinde 7 buçuk milyon konutu baştan sona yenileceğiz.

Bir dizi ziyaretler için Sakarya’ya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Erenler Belediyesi Kentsel Dönüşüm 1. Etap 280 konut ve 2 iş yeri projesi tapu teslim törenine katıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki törende yapmış olduğu konuşmada, “Sakarya’da nasıl bir zemin için olduğunu hepimiz biliyoruz. 

Fakat ara ara yüksek katlı bina yapma istediği devam ediyor. Bunlar doğru değil. Yarın bir gün deprem bir daha gelir bizi bir daha sıkıştırır. 

6 ve üzerindeki şiddetli yaşanan deprem sayısı 56’dır. Neredeyse bir buçuk, iki seneye yakın zamanda bu ülkede 6 ve üstü şiddetinde deprem oluyor. 

Bu son yüzyıldaki 56 depremde 83 bin şahısı kaybettik. Bütün bunları bilerek bizim bu işte lakayıt kalarak sessizce izlememiz mi gerekiyor. 

Yoksa doğru olan bir tavır içindemi bütün yapılarımızı depreme hazır hale getirmemiz gerekiyor. Elbetteki ikinci tavır doğru. Bütün Türkiye’de adeta severberlik başlattık. 

Bu seferberlik ne kadar depreme dayanıksız yapımız varsa Allah’ın izni ile 15 sene içinde hepsini yenileceğiz. 

Anadolu’da ileriki senelerde en az 300 bin konutu her sene değiştireceğiz bulduğumuz formüllerle. 15 sene içinde 7 buçuk milyon konutu baştan sona yenileceğiz. 

Böylece biz ülkemizi depreme hazırlıklı hale getireceğiz. Depremden korkmayacağız artık. Deprem adam öldürmüyor. Bu deprem binlerce senelerdir oluyor. 

Bu dünya kaç bin senedir varsa o günden beri oluyor. O zaman suç bizde. Allah bu dünyayı bir ayar üzerine yaratmış. Ona uygun yaşamamız gerekiyor.

(Uğur Konuk - Üzeyir Mete Güneş - Remzi Şimşek/İHA)

Son Güncelleme: 21.09.2017 19:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287