Emniyet Genel Müdürlüğünün ilk T129 Atak helikopteri teslim edildi

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı projesiyle Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından üretilen Atak helikopterinin ilki Emniyet Genel Müdürlüğü'ne törenle teslim edildi.

banner279
25 Şubat 2021 Perşembe 20:28
Emniyet Genel Müdürlüğünün ilk T129 Atak helikopteri  teslim edildi

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı projesiyle Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından üretilen Atak helikopterinin ilki Emniyet Genel Müdürlüğü'ne törenle teslim edildi. Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Atak helikopterlerinde yapılan Faz-2 konfigürasyon çalışmalarıyla birlikte elektronik harp ve karşı tedbir yeteneğinin azami seviyeye çıktığını söyledi.
Türk mühendisler tarafından üretilen taarruz ve taktik keşif helikopteri T129 ATAK'ın, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne teslim töreni, TUSAŞ’ın Kahramankazan ilçesindeki tesisinde gerçekleşti. Törene Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'in yanında Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı İsmet Yılmaz katıldı.Demir, T129 ATAK helikopterinin, Jandarma Genel Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığından sonra Emniyet Genel Müdürlüğünün envanterine girdiğini söyledi.

Demir, "Teslimi yapılan helikopterler yakın dönemde güvelik güçlerimizin operasyonlarında etkin rol oynamış, sahip oldukları yeteneklerle bir kuvvet çarpanı olmuşlardır. Ülkemizde helikopter sanayi altyapısının kurulmasında çok önemli bir kilometre taşı olan ATAK projesi kapsamında başta merkezi görev bilgisayarı olmak üzere çok sayıda milli ekipman ve silah sisteminin yurt içinde üretimi gerçekleştirilmektedir" dedi.Emniyet Genel Müdürü Aktaş ise envanterlerine kattıkları hava araçlarının sayısının ve niteliğinin artmasıyla sadece terörle mücadele değil, narkotik suçlar, organize suç örgütleri ve insan kaçakçılığıyla mücadele ve her türlü polisiye operasyonel faaliyetlerinde daha hızlı daha etkin hareket kabiliyeti elde ettiklerini kaydetti. Aktaş, "2022 sonuna kadar tamamını teslim alacağımız toplamda 9 tane olacak T129 ATAK helikopterlerimizin ilkini bugün teslim alıyoruz. Helikopterlerimiz Ankara merkezli yönetilecek olup Diyarbakır, Van, Şırnak ve Hakkari ileri öncelikli olmak üzere bölge illerinde hareketli filo olarak görevlendirilecekler. Bununla birlikte hava araçlarında kullanılan dost düşman karma sistemi ve kriptolu telsiz gibi milli kripto kullanan cihazların teşkilatımız tarafından kullanılabilmesi ve işletilebilmesi için Milli Savunma Bakanlığı ile kripto protokolümüz imzalanmıştır" dedi.

Öte yandan törenin yapıldığı alanda TUSAŞ'ın projelerinden olan farklı helikopter de yer aldı. TUSAŞ tarafından yürütülen projelerden biri olan 'T629' insansız ve elektrikli taarruz helikopteri ilk kez görüntülendi.
 
 

Son Güncelleme: 25.02.2021 20:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287