Polis Okulu Müdürleri Eğitim ve Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımlarıyla bugün Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı konferans salonunda “Polis Okulları Müdürleri Eğitim ve Koordinasyon Toplantısı” düzenlendi.

banner279
07 Temmuz 2020 Salı 16:51
Polis Okulu Müdürleri Eğitim ve Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi

Toplantı programına ayrıca; İçişleri Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Tayyip Sabri Erdil, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanı Turan Ergün, Hukuk İşleri Genel Müdürü Hakan Öztatar, Emniyet Genel Müdür Yardımcıları, Jandarma Sahil Güvenlik Akademisi Başkanı Tümgeneral Hüseyin Kurtoğlu, Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak, Başkanlar, Daire Başkanları ve Polis Okulu Müdürleri katıldı.

Konuşmasına yaklaşan 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi gününe, şehitlerimiz ve gazilerimize vurgu yaparak başlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “O gece ve eski darbelerde yaşananların gelecekte tekrar yaşanmaması için hep birlikte ortak bir bilinç oluşturmaya gayret edeceğiz. O geceyle ilgili özellikle şunu ifade etmek isterim ki 15 Temmuz gecesinde Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu milletin ortaya koyduğu kıyam hali sadece o geceye ait değildir. Başlangıcı çok öncedir ve o gece de bitmiş değildir. O kıyam hali ülkemiz için, milletimiz için hala devam etmektedir. Biz hala o kıyam hali ile bir mücadele içindeyiz.” dedi.

FETÖ ile mücadeleye vurgu yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “FETÖ tahribatını gidermek ve hizmette aksaklığa meydan vermemek için öyle büyük bir gayret ortaya koyduk ki bu dönemde mevcut emniyet teşkilatının üçte birinden fazlasına tekabül eden sayıda 93.259 yeni polis memuru alındı. Bu önemli bir rakamdır. Bu çok büyük bir değişimdir. Lakin kolay bir iş değildir. Çünkü bu değişimi güvenlik sorunları sıradan bir ülkede yapmıyoruz. Asayişle, düzensiz göçle, uyuşturucu ile siber suçlarla küresel ölçekte mücadele eden bir ülkede hep birlikte yapmaya çalışıyoruz. “ diye konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuşmasının devamında “Polis Teşkilatı bir Disiplin Teşkilatıdır. Kurallara uyan, hukuka uyan, astını bilen, üstünü bilen, bir disiplin teşkilatıdır. Bundan en ufak bir sapma gösterdiğiniz andan itibaren milletimize mahcup oluruz. Biz bu ilke ve anlayışla gidiyoruz. Arkadaşlar, bu iş hep birlikte biliyoruz ki boşluk kaldıracak bir iş değildir. Mükemmelleşmek zorundayız. Bu meslek tatbikatın yani sahadaki uygulamanın önemli olduğu bir meslektir. Öyleyse tatbikatla müfredatı birlikte uyuşturmak durumundayız. Öyle ki bir Polis Memuru herhangi bir durumda yapması gereken doğru olan davranışı bir refleks haline getirmiş olmalıdır. Değil hata yapmak, kimseye iftira atacak bir malzeme bile vermemeliyiz. Onun için özellikle iç hizmet eğitimlerinin tamamını akademi çatısı altında hep birlikte gerçekleştirmeliyiz. Elbette ki daha önce bahsettiğim hizmet içi eğitimin sürekliliği bizim vazgeçilmezimiz olmalıdır. Hem yüz yüze hem de olay eğitiminde çok başarılı olduğumuzu ve bu konuda önemli adımlar attığımızı buradan belirtmek istiyorum.” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “YÖK Başkan Yardımcımız, Emniyet Genel Müdürümüz, Akademi Başkanımız ve Polis Okulumuzun ilgili Birim Müdürleri ile birlikte bir yuvarlak masa toplantısı yapalım. Sadece bahsettiğim arkadaşlarım onları dinlesinler ve tecrübelerini, ne yapılması lazım geldiğini konuşalım. Ortak hedeflerimiz anlatmak durumdayız, bir takım gelişmeleri paylaşmak durumundayız. Ama sizi de dinlemek durumundayız. İnanıyorum ki onların söyleyecekleri sizin söyleyeceğiniz eğitimde bizim için bir yol haritası bir katkı haritası oluşturacaktır. Buna olan inancımda tamdır.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının sonunda eğitim programının hayırlara vesile olmasını dileyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “Ben bu vesileyle bu kurumlara, bu ülkeye emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Şehitlerimiz rahmet, gazilerimizi minnetle yad ediyor. Önce sizlere daha sonra da ailelerinize ve daha sonrada beraber çalıştığınız mesai arkadaşlarınıza da selamlarımızı, muhabbetlerimizi iletmenizi istirham ediyor Sayın Cumhurbaşkanımızın da size başarı dileklerini, sevgilerini ve muhabbetlerini iletiyorum.” diyerek programa veda etti.

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş ise konuşmasına “Hiç şüphesiz ki, milletimizin canını, malını ve namusunu koruma görevini yerine getiren teşkilatımızın her bir mensubu, yüksek disiplin anlayışı ve çok iyi bir eğitim süreci ile yetiştirilmekte, çelik gibi bir iradeyle ve fedakârca görevini ifa etmektedir.” diyerek başladı.

Teşkilatımızın birçok ülkeye eğitim desteği verdiğine vurgu yapan Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş hukuk devleti ilkesine, evrensel insan hakları normları ile temel hak ve özgürlüklere saygılı bir anlayışla, mesleki değerleri taşıyan nitelikli personeller yetiştirme noktasında azami gayret sarf edildiğini söyledi.

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş konuşmasının devamında “Eğitimlerimizi bilimsel çalışmaların yanında sahadan elde ettiğimiz tecrübeleri de esas alarak planlama ve uygulamaya çalışıyor ve bunun olumlu sonuçlarını da polisimizin görev yaptığı her alanda almanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz.” dedi.

Ancak eğitimde gelinen noktayı yeterli görmediklerini, bunun için de hem var olan tecrübeyi ve birikimi hem de dünyadaki örnek uygulamaları esas alıp eğitim noktasında daha iyi olmanın gayreti içerisinde olduklarına değinen Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş “Bugün ve bundan sonra yapacağımız toplantı ve istişarelerle bu hedefimizi ortaya koyarak hem eğitimdeki hem de sahadaki başarı çıtamızı çok daha yükseklere çıkaracağız.” dedi.

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş konuşmasının sonunda “Yüreği hizmet aşkıyla dolu, donanımlı, özgüveni yüksek, azimli, kararlı ve gözü pek bir şekilde aziz milletimize onurla hizmet etmenin gayretinde olan 330 bini aşkın teşkilat mensubumuza, onların en iyi şekilde yetişmeleri için büyük emek ve gayret ortaya koyan akademimize ve tecrübeleriyle teşkilatımıza yön veren bütün yöneticilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287